2024/04/27

 

Gyventojams brangus Skapiškio vardas

Pagal naują tvarką Lietuvoje nebeliks geležinkelio stočių gyvenviečių.
Mariaus Skrupskio nuotrauka

Praėjusį penktadienį Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietės žmonės pareiškė savo nuomonę dėl naujo savo miestelio pavadinimo. Pasirinktas Skapiškio kaimo vardas. Tačiau jis oficialiai įregistruotas bus dar negreitai – po visų reikalingų valdžios procedūrų.

Aktyviai rinko vardą

Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietės žmonės nutarė visgi pasilikti bent pusę savo miestelio vardo. Atsisakę geležinkelio stoties žodžių, kaip reikalauja Lietuvos įstatymai, jie pasirinko Skapiškio kaimo vardą.

Tokią nuomonę skapiškėnai pareiškė praėjusį penktadienį vykusioje apklausoje dėl Kupiškio rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių teritorijų plotų ir ribų nustatymo plano. Jis turės galutinai nustatyti gyvenamųjų vietovių ribas mūsų rajone ir sutvarkyti žemėlapį.
Apklausą rengęs Skapiškio seniūnijos seniūnas Valdas Juškevičius sakė, kad Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietės žmonės buvo gana aktyvūs. Jie jau iš anksto buvo pagalvoję, kokio pavadinimo savo kaimui norėtų, ir vieningai reiškė nuomonę.

„Nors gyventojams ir nelabai patiko naujoji tvarka, kad geležinkelio stotys nebegalės būti vartojamos sudarant vietovardžius, jau prieš apklausą žmonės diskutavo ir tarėsi, kaip pasivadinti. Ir susitarė, kad norėtų pasilikti priprastą Skapiškio vardą“, – sakė Skapiškio seniūnijos vadovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video