2024/04/18

 

Tvenkinio valymo pabaiga – ne šiemet

Per Adomynės tvenkinį konstruojamas tiltas vilioja čia pažaisti vaikus. Jų mokytojai prašo statybininkų užtikrinti bent minimalų saugumą šioje vietoje.
Autorės nuotrauka

Nuo pavasario pradėti Adomynės tvenkinio valymo darbai šio kaimo gyventojams jau ėmė nusibosti. Projekto vykdytojų pažadai baigti atidedami, o patiems žmonėms tenka klampoti išbjaurotais keliais ir takais, kai kur sulaužytos šaligatvių plytelės, vaikai karstosi ant nebaigto konstruoti tvenkinio tilto.

Išsiurbtas dumblas laukia pakrantėse

Praėjusį penktadienį Adomynės kaimo gyventojai rinkosi į susitikimą su Kupiškio rajono savivaldybės specialistais, atsakingais už jų gyvenvietės centre tyvuliuojančio tvenkinio išvalymo projektą. Pristatyti atliktų darbų ir pasikalbėti apie kilusias problemas atvyko žemės ūkio specialistas Juozas Albertas Uldukis ir Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyresnysis specialistas (ekologas) Igoris Parfionovas. Aplinkosaugos tema konsultavo Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros vedėja Vita Stančikienė.

Adomynės dvaro tvenkinio išvalymo projektą (vertė beveik 0,5 mln. litų) Kupiškio rajono savivaldybė pradėjo prieš dvejus metus. Šiems darbams atlikti paskirtas rangovas – bendrovė „Nodama“. Jos darbuotojai su visa reikalinga technika į Adomynę suvažiavo praėjusį pavasarį.
Ilgus metus dugne kaupęsis telkinio dumblas šiuo metu jau išsiurbtas ir stovi pakrantės zonoje. Netrukus, pasak žemės ūkio skyriaus specialisto J. A. Uldukio, jis bus išvežtas į netolimą karjerą.

Iš viso išsiurbta apie 10 tūkst. tonų dumblo. Tvenkinyje kaupėsi ne tik natūralios atliekos, bet ir gyventojų išmestos šiukšlės.

Išvalytame tvenkinyje vandens kol kas labai mažai. Pakrantės bus paliktos apželti žole natūraliai. Taip pat šiuo metu statomas metalinių konstrukcijų tiltas per tvenkinį. Todėl gyventojams nepatinka, kad tenka apeiti didelį ratą norint pasiekti kitą tvenkinio krantą.
Bet labiausiai adomyniečiai būgštauja dėl čia žaisti susirenkančių vaikų. Juos vilioja karstyklėmis tapusi nebaigta tilto konstrukcija.

Gyventojai suirzę ir dėl darbų kokybės. „Nors buvo planuota gruodį baigti tvenkinio valymo darbus, teks dar palaukti. Mums patiems nepatinka vėluojantys darbai, bet dabar jau nieko nepadarysi, reikia tęsti. Dar teks pakentėti“, – gyventojams sakė J. A. Uldukis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video