2024/04/20

 

Labdaros rinkimas ukrainiečiams tęsiasi

Kupiškėnų Ukrainos gyventojams paaukoti drabužiai, tvarsčiai, maisto produktai rūšiuojami ir bus išgabenti į Ukrainos Manevyčių rajoną.
Autorės nuotrauka

Nuo rugsėjo vidurio iki spalio 1 dienos Kupiškio rajono gyventojai, įmonės, įstaigos ir organizacijos kviestos aukoti Ukrainos žmonėms. Į Kupiškio rajono savivaldybės administracijos pirmajame aukšte esantį Savivaldybės gydytojo kabinetą visi raginti atnešti tai, ko šiuo metu labiausiai trūksta karo niokojamos šalies gyventojams ir kariams – negendančių maisto produktų, šiltų drabužių, miegmaišių, pledų, tvarsčių, kraujavimą stabdančių medikamentų ir pan.

Atsiliepė eiliniai kupiškėnai

Mero Jono Jaručio inicijuota ir rajono Savivaldybės tarybos pritarimo sulaukusi akcija pratęsta. Aukoti kupiškėnai dar turi galimybę. Pasak ją kuruojančio Savivaldybės gydytojo (vyriausio specialisto) Rimgaudo Markelio, jo kabinetas yra pirmajame Savivaldybės pastato aukšte, todėl, kad gyventojams būtų patogiau, nutarta humanitarinę pagalbą priimti čia. Ją priimant ir rūšiuojant gydytojui talkino administracijos specialistės Aurelija Kukenienė ir Dovilė Šukytė.

Iš viso sulaukta paramos iš 27 kupiškėnų. Humanitarinę pagalbą teikė ir – Adomynės, Šepetos, Alizavos mokyklos. Į kvietimą rinkti labdarą atsiliepė Adomynės laisvalaikio centras, Kupiškio „Caritas“, Paketurių vaikų globos namai. Daugiausia surinkta drabužių – 68 šiltos striukės ir paltai, nemažai kelnių, megztinių, marškinėlių, kepurių, pirštinių, šalikų, vilnonių kojinių, vaikiškų drabužių, 21 pora batų. Kiek mažiau aukotojai atnešė tvarsčių ir pleistrų. Suaukota ir nemažai negendančių maisto produktų – cukraus, makaronų, avižinių kruopų, ryžių, manų, grikių, žuvies ir mėsos konservų, aliejaus, žirnių, konservuotų žirnelių, sausų dribsnių, sausainių, chalvos, arbatos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video