2024/03/29

 

Mokinių maitinimo paslaugos pirkimas persikėlė į teismą

Kupiškio rajono mokyklos vis dar maitinamos pagal senąją tvarką.
Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono mokyklos dar maitinamos pagal senąją tvarką. Nors rajono Taryba leido privatininkams teikti maitinimo paslaugą mokiniams, dar net nepasibaigus pirmajam konkursui dėl maitintojų, šie jau mina teismo slenkstį. Įmonė „Kretingos maistas“ apskundė Kupiškio rajono savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijos kvalifikacijos įvertinimą. Įtarimus sukėlė triskart pasikeitę jo rezultatai ir iš konkurso nepašalintas profesinės etikos pažeidėjas.

Konkursas sustabdytas

Pavasarį Kupiškio rajono tarybai perdavus mokyklų maitinimą į privatininkų rankas, jau liepos mėnesį potencialūs pretendentai teikti tokias paslaugas buvo pakviesti į konkursą.
Kupiškio rajono savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija pagal nustatytą tvarką laimėtoją ketino atrinkti per du atrankos etapus. Pirmosios dalies metu buvo įvertinta pretendento kvalifikacija, antrosios – reikėjo palyginti siūlomas dalyvių paslaugų kainas. Tačiau pastarosios konkurso dalies neprireikė – dar nepasibaigus konkursui vienas iš jo dalyvių apskundė Viešųjų pirkimų komisijos darbą teismui. Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Ediko Puipo žiniomis, UAB „Kretingos maistas“ neįtiko Viešųjų pirkimų komisijos apskaičiuotas kvalifikacijos įvertinimas. Taip pat, pasak pašnekovo, ši įmonė prašė eliminuoti iš konkurso vienintelius savo konkurentus – bendrovę „Pontem“.

Konkursus laimi teismuose

„Šiuo metu yra sustabdytos Savivaldybės procedūros dėl maitinimo paslaugos teikėjo rajono mokyklose konkurso. Panevėžio apygardos teismas spalio 14 dieną spręs, ar Viešųjų pirkimų komisija teisingai įvertino bendrovės „Kretingos maistas“ kvalifikaciją. Tai darėme pagal tam tikrą formulę ir abiejų konkurso dalyvių rezultatai labai mažai tesiskyrė“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas E. Puipas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video