2024/04/26

 

Skapiškio geležinkelio stotis gaus naują vardą

Greitai Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietė vadinsis nauju vardu.
Autorės nuotrauka

Nuo spalio 1 iki lapkričio 15 dienos Kupiškio rajono gyventojai turės pateikti savo nuomonę, kokios turėtų būti galutinės mūsų kaimų, miestelių ir gyvenviečių ribos. Mat iki šiol dar pasitaiko, kad tas pats žemės sklypas išsidėstęs ir viename kaime, ir kitame. Be to, jau turės būti pakeisti miestelių pavadinimai su žodžiais „geležinkelio stotis“.

Nebebus geležinkelio stoties gyvenviečių

Kupiškio rajone belikęs vienas miestelis, kuriam teks ieškoti naujo pavadinimo. Tai – Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietė. Pagal naują tvarką Lietuvoje nebegalės likti tokių vietovardžių.

O kaip netrukus savo adresą rašys Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietės žmonės, dar nežinia. Todėl tikimasi, kad pavadinimą išrinkti padės patys gyventojai nuo spalio 1 iki lapkričio 15 d. vyksiančios apklausos metu.

Praėjusiame Kupiškio rajono tarybos posėdyje buvo prašyta leidimo Kupiškio rajono savivaldybės administracijai ją organizuoti. Be patikslintų gyvenviečių pavadinimų, gyventojai turės pateikti savo nuomonę ir dėl gyvenamųjų vietovių administracinių ribų.
Tokia gyventojų apklausa reikalinga rengiant Kupiškio rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių teritorijų plotų ir ribų nustatymo planą.

Kaimų ribas braižys pagal sklypus

Viena plano rengėjų bendrovės „Urbanistika“ atstovė Ieva Kanišauskaitė aiškino, kad bus sudaryta speciali komisija iš seniūnų, jų pavaduotojų ir kitų specialistų. Jie ir nuspręs, kaip bus apklausiami kupiškėnai. Šiam darbui atlikti siūlomas ne vienas būdas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video