2024/05/11

 

Šerno prie šautuvo neatvarysi

Šiais metais rajono medžiotojų kolekcijos turėtų itin pasipildyti trofėjais iš šernų medžioklės.
Jurgitos Žiukaitės asociatyvi nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybę paskelbus rizikos zona dėl kiaulių maro grėsmės, įpareigojimų sulaukė ir rajono medžiotojai. Šių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai prašo kiek galima aktyviau medžioti šernus.

Sėkmės dalykas

Žiemą prašyti medžioti visus sutiktus šernus rajono medžiotojai rugpjūtį Kupiškio rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos buvo įpareigoti vėl imtis šautuvo prieš šiuos žvėris.
Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai paragino Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus vadovus, kad būtų nušauta kuo daugiau šernų.

„Medžiojame, renkame informaciją iš medžiotojų būrelių apie nušautus šernus. Reikalingus mėginius pristatome Kupiškio valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Taip pat jai siunčiame duomenis apie sumedžiotus šernus rajone“, – sakė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus medžioklės žinovas Bronislovas Juodviršis.

Sumedžioti šernus nėra labai paprasta, kaip norėtų apie kiaulių maro grėsmę skelbiantys specialistai. Pasak pašnekovo, tai – sėkmės dalykas: „Vieną savaitę daugiau šernų nušauna vienas būrelis, kitą – kitas. Medžioklės nesuplanuosi – jei ateis šernas, tai ir nušausi, neateis, tai nepriversi jo.“
Pasibaigus javapjūtei tikimasi, kad šernų medžioklė bus aktyvesnė. Mat vasaros pabaigoje jie mėgsta tūnoti javų laukuose. Dabar dar gali trukdyti šiuos žvėris viliojantys kukurūzų plotai.

Užkratas pašaruose – o kalti šernai

Medžiotojai, B. Juodviršio teigimu, nėra patenkinti gavę įpareigojimą šaudyti visus sutiktus šernus. Anot jo, gaila, jei šių žvėrių populiacija itin sumažės ar net išnyks.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video