2024/05/08

 

Laimėtas Visgiūnų sklypo aukcionas

Projekto autoriai jau įsivaizduoja, kaip atrodys būsimojo įmonių administracinio pastato holas.
Lietuvos žuvų perdirbėjų ir augintojų asociacijos vizualizacija

Kontroversiškai vertintas, bet kartu ir kupiškėnų lauktas Visgiūnų žuvivaisos projektas, ko gero, pajudėjo iš sąstingio. Šią idėją jau dvejus metus rutuliojusi vilniečių įmonė „Vyttra“ laimėjo Valstybinės žemės fondo skelbtą aukcioną internete dėl Kupiškio rajono savivaldybės sklypo. Ji už 2,5 tūkst. litų metinį nuomos mokestį 99 metams nuomos 4,6 ha Visgiūnų karjero teritoriją.

Be vilniečių įmonės, konkurse dėl žemės Visgiūnuose dalyvavo dar vieni pretendentai. Tačiau konkursą laimėjo ir sklypą rugsėjo 18 d. išsinuomojo čia dirbti anksčiau planavusi „Vyttra“.

Jiems Kupiškio rajono savivaldybė, 99 metams išnuomodama valstybinės žemės sklypą, sudarė vienintelę sąlygą – mokėti 2,5 tūkst. litų metinį nuomos mokestį.
Pagal 2014 metų gegužės 16-ąją visuotiniame susirinkime patvirtintą Lietuvos žuvų perdirbėjų ir augintojų strategiją 2014–2020 metų laikotarpiu Kupiškio regione turėtų būti pastatyta apie 10 žuvų auginimo ir perdirbimo įmonių, kurių metinis pajėgumas sieks apie 4 tūkst. tonų žuvų produktų. Šalia gamybinių padalinių bus kuriamos poilsio, smulkaus verslo ir paslaugų organizacijos. Planuojama, kad šiuose objektuose bus sukurta apie 300 darbo vietų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video