2024/04/24

 

Įžūliai politizuotam konkursui – skundų atkirtis

Kultūros sritis mūsų rajone iki šiol nebuvo per daug trokštama dėl menkų atlyginimų ir mažo valdžios dėmesio. Tačiau konkursas Kupiškio kultūros centro direktoriaus pareigoms parodė, kad kai kam tai – aukso verta vieta.
Autorės nuotrauka

Apskųstas praėjusią savaitę įvykęs konkursas dėl Kupiškio kultūros centro direktoriaus vietos. Rodos, visi sutaria, kad reikia Kupiškio rajono kultūros srities permainų ir naujo vėjo, o kultūrininkų atlyginimai ne patys didžiausi, tačiau naujo kultūros centro vadovo kėdė tapo aukso vertės. Dėl jos praėjusią savaitę kilo tikros pjautynės. Pralaimėjusieji konkursą vadina įžūliai politizuotomis socialdemokratų postų dalybomis. Tuo tarpu šie nustebę, kokio lygio pretendentai kovojo dėl rajono svarbių pareigų.

Nunešė skundą

Praėjusį trečiadienį įvykęs konkursas dėl Kupiškio kultūros centro direktoriaus pareigų, kurias laimėjo socialdemokratų partijos atstovė, Kupiškio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolita Janušonienė, kaip ir tikėtasi, sukėlė tikrą audrą.
„Kupiškėnų mintys“ jau rašė, kad konkurse dalyvavo 5 asmenys. Be J. Janušonienės, taip pat pretendavo Ignas Lukoševičius, Marijanas Remeikis, Vita Vadoklytė ir Vilija Morkūnaitė.

Konkursą sudarė testas raštu ir egzaminas žodžiu. Tik viena J. Janušonienė sugebėjo įveikti egzaminą raštu ir tapo laimėtoja. Iš viso ji surinko 13,7 balo.
Tačiau dar nepasibaigus laikui, kai galima apskųsti rinkimų rezultatus, Kupiškio rajono savivaldybę pasiekė pirmasis vienos iš pretendenčių režisierės Vilijos Morkūnaitės skundas. Paskui ją tikino seksią ir kiti trys konkurso „autsaideriai“.
„Konkursą vertinu, kaip įžūliai politizuotą. Jo tikslas buvo paskirti savo statytinį. O visus argumentus sudėjau į raštišką skundą, kurį šiandien nunešiau į Kupiškio rajono savivaldybės Kanceliarijos skyrių“, – penktadienį „Kupiškėnų mintims“ sakė režisierė V. Morkūnaitė.

Egzamino raštu barjero neįveikusi pašnekovė tikino, kad jai įtarimų kelia konkurso komisijos kompetencija. Esą konkurso dalyviams nebuvo išaiškinta egzaminų eiga ir veiksmai.

Socialdemokratų buvo per daug

Labiausiai režisierę papiktino komisijos politinis šališkumas. Be Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus atstovų Rimanto Jociaus ir Irenos Mockuvienės, komisijoje buvo socialdemokratai: Adomynės laisvalaikio centro vadovė Rima Lapienienė bei Tarybos narys Aurimas Martinka. Pastarasis – komisijos pirmininkas.

„Socialdemokratų tą dieną buvo ryškiai per daug vienoje vietoje ir vienu laiku“, – sakė V. Morkūnaitė įtardama, kad ši partija puikiai susigrąžino savo tuščią likusį postą kultūros centre. Jau seniai sklido kalbos, kad ši vieta priklauso socialdemokratams, ir jos kita partija nepaims.

Su Kupiškio socialdemokratų savivale, ko gero, teko susitaikyti net Vilniaus socialdemokratui I. Lukoševičiui. Šis pretendentas teigė neigiamai vertinęs Kupiškyje įvykusį konkursą – esą visi rinkimai vyko tik vieno asmens naudai.

„Aš priklausau Vilniaus socialdemokratams, o čia partija žaidė savame skyriuje. Neigiamai vertinu tokio pobūdžio konkursą. Viskas atrodo labai savotiška, nesąžininga ir neskaidru. Konkurso pirmininkas neturėtų būti partinis asmuo“, – teigė I. Lukoševičius.
Jis prisipažino palaikantis pralaimėjusių konkurentų ketinimus apskųsti konkursą. Bet pats dėl darbo neturėjo galimybės laiku to padaryti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video