2024/05/07

 

Sportininkai dėlioja šių metų veiklos gaires

Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorė Laimutė Šližauskienė pasakojo, kad šiais metais jau numatyta nemažai sportinių renginių.
Autorės nuotrauka

Rugsėjis – mokslo metų pradžia visose rajono ugdymo įstaigose. Naująjį sezoną pradeda ir Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centras. Apie naujoves, įvykusius pokyčius ir planuojamus renginius kalbėjomės su jo direktore Laimute Šližauskiene.

Nuo šiol – sporto mokytojai

Pasak direktorės, rugsėjo pirmąją centro darbuotojai buvo susitikę aptarti būsimus darbus, tačiau specialiai jokio renginio neorganizavo. „Turime planų kitąmet prieš prasidedant vasarai surengti sezono uždarymo šventę, o rugsėjį pradėti jo atidarymo renginiu“, – kalbėjo L. Šližauskienė.

Šiais metais yra pokyčių įstaigos veikloje – keičiasi darbuotojų pareigybės sąvoka. „Kupiškio rajono savivaldybės tarybai teiksime svarstyti klausimą dėl pritarimo, kad būtų pakeistos rajono Kūno kultūros ir sporto centro darbuotojų pareigybės. Nuo šiol visi treneriai vadinsis sporto mokytojais“, – kalbėjo L. Šližauskienė. – Vėl turėsime keisti centro nuostatus. Tokia naujiena prieš pat rugsėjį įnešė nemažai painiavos, tačiau darbuotojams jokių pasikeitimų dėl to nebus, nesikeis ir jų darbo apmokėjimo tvarka.

Dirbs naujas specialistas

Dabar Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centre komplektuojamos ugdymo grupės, renkami vaikai į pradinio rengimo pirmų metų grupes. Kaip ir iki šiol, Centre vaikai galės lankyti futbolo, krepšinio, stalo teniso, lengvosios atletikos, graikų – romėnų imtynių ir irklavimo sporto šakų treniruotes.

Populiariausiu išlieka krepšinis – bus šešios grupės. Pasak direktorės, siekiant paskatinti krepšiniu domėtis ir mergaites, šiais metais renkama ne tik berniukų, bet ir mergaičių pradinio rengimo krepšinio grupė. Krepšinį galės žaisti patys mažiausi – 1–3 klasę lankantys pradinukai. Berniukus treniruos krepšinio treneris Klaidas Miciūnas, mergaites – Alvydas Puzelis. „Mergaičių krepšinio komandoms yra galimybė pasiekti gerokai daugiau, nes konkurencija mažesnė“, – šypsojosi L. Šližauskienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video