2024/05/19

 

Topolių gatvės šaltinėlis valdžios turistams neįdomus

Nebe pirmi metai Topolių gatve teka nuotekos.
Autorės nuotrauka

Jei užsuktumėte į Topolių gatvę mieste – išvystumėte dar vieną pasaulio stebuklą. Čia retkarčiais netikėtai iš žemių išsiveržia tai šaltinis, tai fontanas, tai visas krioklys. Būtų gražu, jei ne baisus dvokas šios gatvės gyventojų kiemuose ir nuolat yranti žvyrkelio danga. Kas šio stebuklo kaltininkai, niekas neranda jau bent dvejus metus. O gal ir nelabai ieško?..

Kvepiantis šaltinėlis

„Kupiškėnų mintis“ pasiekė pagalbos skambutis iš kupiškėnų šeimos, gyvenančios Topolių gatvėje. Paskambinę žmonės prašė atvykti pažiūrėti, kokiomis sąlygomis jie priversti gyventi mieste. Kitų gelbėtojų esą prisikviesti neįmanoma.

Nuvykus į Topolių gatvę jau nuo pat jos pradžios pasitiko nosį riečiantis nuotekų kvapas. O žemyn link piliakalnio bei stadiono vedančiu keliuku smagia srove tekėjo pilkas upeliukas.

Gatvės gale rikiavosi gyventojai ir iškviesti aplinkosaugos atstovai. Išspręsti miestiečių problemą ir rasti šaltinėlio pradžią bandė Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio r. agentūros inspektorius Rimantas Adomauskas. Netrukus prisijungė ir Kupiškio rajono savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas bei Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video