2024/04/26

 

Rajono savivaldybės archyvo darbo pertvarka nepakeis

Kupiškio archyvo 7 saugyklose saugoma 533 likviduotų Kupiškio rajone registruotų juridinių asmenų – įstaigų, įmonių ir organizacijų dokumentų fondai.
Unės Juodytės nuotrauka

Vyriausybė, 2014 m. liepos 2 dienos nutarimu, pritarė valstybės archyvų pertvarkai, kuria siekiama efektyviau organizuoti valstybės archyvų veiklą, mažinant įstaigų, turinčių juridinio asmens statusą, skaičių ir drauge išsaugant valstybės archyvų tinklą administraciniuose-teritoriniuose vienetuose. Ar tai turės įtakos Kupiškio rajono savivaldybės administracijos archyvo darbui, kalbėjomės su archyvare Gražina Mockevičiene.

Bus regioniniai

Pasak specialistės, pertvarkos metu vietoje šiuo metu Lietuvoje veikiančių 15 valstybės archyvų po reorganizavimo liks 4 specializuoti archyvai Vilniuje ir 4 regioniniai valstybės archyvai su teritoriniais padaliniais (filialais). „Mus kuruojantis Panevėžio apskrities archyvas bus prijungtas prie Šiaulių apskrities archyvo ir vadinsis Šiaulių regioniniu valstybės archyvu, be jo dirbs dar 3 regioniniai – Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus archyvai. Iš esmės jokių mūsų darbo pokyčių nebus, atsiradus įvairiems darbo klausimams kreipdavomės į Panevėžio apskrities archyvą, taip bendrausime ir toliau“, – pabrėžė G. Mockevičienė.

Archyvarės teigimu, neretai į Panevėžio apskrities archyvą ieškant pagalbos kreipiamasi dėl įvairių pokarinio laikotarpio dokumentų išlikimo, atsiranda interesantų, kurie nori sužinoti daugiau informacijos sudarinėdami savo geneologinį medį, kreipiamasi dėl informacijos apie buvusius, bet sunaikintus kaimus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video