2024/04/18

 

Valstybės dienos proga – įteikti garbingi apdovanojimai

Penki labiausiai nusipelnę Kupiškio krašto žmonės pagerbti Kupiškio rajono savivaldybės mero apdovanojimo ženklais „Už nuopelnus“ ir Savivaldybės padėkos raštais.
Unės Juodytės nuotrauka

Liepos 6-oji – Valstybės diena. 1253 m. liepos 6 dieną karūnuotas pirmasis ir vienintelis Lietuvos karalius Mindaugas. Penktadienio popietę Kupiškio kultūros centro vitražų salėje surengtas iškilmingas rajono Tarybos posėdis ir buvo skirtas Valstybės dienai paminėti, jo metu pagerbti kūrybingi, savo darbais gimtajam kraštui labiausiai nusipelnę kupiškėnai. Jiems įteikti Kupiškio rajono savivaldybės mero apdovanojimo ženklai „Už nuopelnus“ ir Savivaldybės padėkos raštai.

Eksponuota darbų paroda

Negausiai į iškilmingą rajono Tarybos posėdį susirinkę kupiškėnai turėjo galimybę pasigrožėti Kupiškio kultūros centro vitražų salėje bei prie įėjimo į ją eksponuotais Čemerių giminės moterų tautodailės darbais – Joanos Barzdenytės-Klimavičienės bei Janinos Klimavičiūtės-Čemerienės mezginiais, siuviniais, austais rankšluosčiais, tautodailininkės Virginijos Čemerytės-Jurevičienės karpiniais bei Akvilės Čemerytės tapyba.

Renginį pradėjusi Kupiškio kultūros centro režisierė Vilija Morkūnaitė akcentavo, kad šių metų kultūros kontekstas – itin spalvingas ir sodrus – minime ne tik Kristijono Donelaičio 300-ąsias gimimo metines, devynias dešimtis metų skaičiuoja Dainų švenčių tradicija, šalia šių garbingų progų skamba ir šeimos tema. „Iš šeimos išauga gentis, tauta ir galop piliečių bendrija – valstybė. Per visą Lietuvos istoriją mes galime matyti, kiek kuriant valstybę buvo ir yra svarbios tautos vienybę ir valstybės nepriklausomybę puoselėjančios šeimos. Viena iš jų – Radvilos. Su šia šeima susijusi ir Kupiškio krašto istorija, šiais metais minime vieno žymiausių Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės kariuomenės vadų – Mikalojaus Radvilos Rudojo 470-ąsias mirties metines. Kiekvienam mūsų skirtas savas likimas: vieniems – istorijos herojų, kitiems – eilinių jos kūrėjų, tačiau visi savo kelią pradedame vienodai – ant mamos rankų, šeimoje, gimtinėje. Čia sužinome svarbiausias tiesas, čia gimsta autentiška mūsų istorija“, – kalbėjo iškilmingo Tarybos posėdžio vedėja.

Paminėti Valstybės dienos susirinkusius kupiškėnus sveikindamas rajono meras Jonas Jarutis pabrėžė, kad turime gerbti savo praeitį ir ja didžiuotis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video