2024/04/19

 

Miesto aikštėje dūgs medkirčių pjūklai – vyks atviras Lietuvos medkirčių čempionatas

Liepos 5-ąją varžybų dalyviai miesto centre išbandys savo meistriškumą atlikdami keturias – grandinės keitimo, kombinuoto pjaustymo, tikslaus pjaustymo ir šakų genėjimo – užduotis.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Liepos 5 dieną pirmą kartą Kupiškyje vyks 13-asis atviras Lietuvos medkirčių čempionatas, kuriame dalyvaus stipriausi medkirčiai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, prie jų planuoja prisijungti ir atstovai iš Suomijos. Į Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salę aptarti organizacinių darbų rinkosi specialiųjų saugumą užtikrinančių tarnybų – greitosios medicinos pagalbos, gaisrinės, policijos atstovai bei renginio organizatoriai.

Kupiškyje – pirmą kartą

Pasak Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos dėstytojo, vieno iš čempionato organizatorių ir teisėjų Arūno Jurkonio, medkirčių profesinį meistriškumą didinantys čempionatai vyksta jau daug metų. „Daugiausia kartų jį rengėme Girionyse, Kauno rajone, porą sykių čempionatas vyko Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, taip pat Burbiškio dvare, pernai – Visuomenės harmonizavimo parko teritorijoje, Prienų rajone, Vazgaikiemyje. Šiame čempionate dalyvavo 12 medkirčių iš Lietuvos ir 10 svečių iš Latvijos, Estijos ir Lenkijos. Šiais metais Kupiškyje susirinks apie penkiolika dalyvių lietuvių, taip pat sulauksime medkirčių iš kaimyninės Estijos, Latvijos. Suomijos atstovas, 2012 m. pasaulio čempionato antros vietos laimėtojas Jukka Peramaki, dar neapsisprendė, ar dalyvaus renginyje. Neatvyks nuolatiniai čempionato dalyviai iš Baltarusijos ir Lenkijos, nes tuo pačiu metu pas juos taip pat vyks varžybos“, – kalbėjo A. Jurkonis.

Medkirčių čempionate gali varžytis visi pageidaujantys – dalyviai turi turėti medkirčio kvalifikaciją patvirtinantį dokumentą, tvarkingą grandininį pjūklą ir asmenines saugos priemones. Varžybos vyks tarp suaugusiųjų ir jaunių (iki 24 metų) pagal 2014 metų pasaulio medkirčių čempionato taisykles.

STIHL benzininiai pjūklai – Parkutechnika.lt

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video