2024/04/27

 

Atlikta milijoninė širdies kardiograma

Kupiškio r. savivaldybės PASPC atlikta milijoninė širdies kardiograma vykdant rytų ir pietryčių Lietuvos projektą.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės pirminės asmens sveikatos priežiūros centre (PASPC) atlikta milijoninė širdies kardiograma pagal jau dešimt metų čia vykdomą projektą „Rytų ir pietryčių Lietuvos gyventojų sergamumo ir mirštamumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų mažinimo modernizuojant ir optimizuojant sveikatos priežiūros sistemos infrastruktūrą bei teikiamas paslaugas“. Toks tyrimas gegužės 5-osios rytą atliktas kupiškėnei Irenai Gricienei.

Projektui – dešimt metų

Pasveikinti Kupiškio r. savivaldybės PASPC pacientės I. Gricienės ir jai kardiogramą prieš mėnesį atlikusios bendrosios praktikos slaugytojos Laimos Kecorienės praėjusį antradienį atvyko delegacija iš Vilniaus universiteto ligoninės. Šias moteris ir visą centro kolektyvą kalbino, domėjosi vykdoma veikla Santariškių klinikos Informatikos ir plėtros centro direktorius Romualdas Kizlaitis bei Širdies ir kraujagyslių ligų klinikai vadovaujantis profesorius akademikas Aleksandras Laucevičius.

Šie specialistai koordinuoja nuo 2004 metų įgyvendinamą projektą „Rytų ir pietryčių Lietuvos gyventojų sergamumo ir mirštamumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų mažinimo modernizuojant ir optimizuojant sveikatos priežiūros sistemos infrastruktūrą bei teikiamas paslaugas“.
Projekte dalyvauja 43 medicinos įstaigos 15 savivaldybių, tarp jų ir Kupiškyje – PASPC bei rajono ligoninėje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video