2024/04/19

 

Pasiektas dugnas – ir tai naudinga

Kupiškio rajono savivaldybė gali patekti tarp skurdžiausių šalies rajonų – mus žadama įtraukti į tikslinių teritorijų sąrašą. Tačiau kartu tai prognozuoja ir didelę paramą.
Jono Kokoškino nuotrauka

Pagaliau ir Kupiškis pripažintas – probleminiu. Skamba skeptiškai, tačiau tai – gera žinia, žadanti dideles paramos lėšas. Planuojant naująjį 2014–2020 metų Europos Sąjungos paramos etapą Kupiškis įtrauktas į tikslinių teritorijų sąrašą Panevėžio apskrityje. Tokio pat vardo sulaukė ir Biržai. Abu miestai per ateinančius šešerius metus pasidalys 38 mln. litų savo problemoms spręsti.

Naujas sąrašas

2007 m. Vyriausybė patvirtino 14 probleminių mūsų šalies teritorijų sąrašą. Į jį įeinančios savivaldybės gavo dideles lėšas savo didžiausioms bėdoms išspręsti: mažinti nedarbą, spartinti daugiabučių namų renovaciją, papildyti socialinio būsto fondą, gražinti viešąją infrastruktūrą. Visa tai, kad rajonai neatsiliktų nuo bendros šalies situacijos ir netaptų visiškomis provincijomis.

Tokius tikslus iki 2014 metų turėjo įvykdyti Druskininkai, Ignalinos, Jonavos, Joniškio, Jurbarko, Kelmės, Akmenės, Lazdijų, Mažeikių, Skuodo, Šalčininkų, Švenčionių rajonai ir Pasvalio bei Rokiškio savivaldybės Panevėžio apskrityje.

Visų šių probleminių teritorijų gelbėjimo laikas eina į pabaigą ir jau planuojamas naujas tikslinių teritorijų sąrašas. Į jį žadama įtraukti ir Kupiškį.
Šią žinią žiniasklaidai paskelbė Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis spaudos konferencijoje. Kartu su Kupiškiu problemine bus paskelbta ir Biržų savivaldybė. Abi jos gaus po 19 mln. litų paramos.

„Ministro įsakymo dar nėra, bet tokie planai jau atskleisti. Patekti į tikslinių teritorijų sąrašą bus labai naudinga. Mūsų laukia didelės lėšos“, – kalbėjo meras.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video