2024/05/06

 

Daugiabučių renovacija rajone pajudėjo iš mirties taško

Ingridos Nagrockienės asociatyvi nuotrauka

Vyriausybei šių metų kovo pabaigoje leidus daugiabučių atnaujinimo paslaugas ir darbus pirkti ne tik per viešosios įstaigos, centrinės perkančiosios organizacijos, CPO LT, elektroninį katalogą, bet ir iš kitų statybos įmonių, kurios nėra įtrauktos į tą katalogą, taikant Viešųjų pirkimų įstatyme numatytas procedūras, panašu, kad iš mirties taško ima judėti pastaruoju metu įstrigęs daugiabučių atnaujinimo procesas Kupiškio rajone.

Praėjusių metų pabaigoje nepavyko rasti tinkamo rangovo vienuolikai Kupiškyje atnaujintinų namų. Viešojo pirkimo būdu atrinktas rangovas per CPO elektroninį katalogą pasiūlė visu milijonu didesnę darbų kainą nei buvo numatyta investiciniame projekte. Nesėkmingi buvo konkursai ir šių metų pradžioje.

Pasak daugiabučių atnaujinimo darbus mūsų rajone administruojančios UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus Rimanto Stundžio, šiuo metu dėl renovacijos darbų Kupiškyje varžosi net 14 rangovų. Tai daugiausia įmonės iš aplinkinių rajonų – Anykščių, Panevėžio, Šiaulių. Yra ir vietinių statybininkų. Jau įvyko konkursai dėl 20 namų atnaujinimo. Gegužės 19 ir 20 dieną vyks dar du konkursai dėl likusių 6 daugiabučių renovacijos darbų. „Kol sutartys su konkrečiais rangovais nepasirašytos, labai džiūgauti dar nenorėčiau. Svarbu, kad procesas juda. Toliau visos procedūros bus vykdomos taip, kaip numato Viešųjų pirkimų įstatymas. Atrinkus rangovus, reikia 15 dienų laukti, ar kas neapskųs to konkurso rezultatų. Patvirtinus konkurso rezultatus, rangovai rengs techninį darbų projektą.

Mes savo ruožtu stengiamės išsamiai patikrinti, ar būsimi rangovai atitinka visus kvalifikacinius reikalavimus, kokius darbus yra jau atlikę, ar jų siūloma darbų atlikimo kaina yra pagrįsta ir kt. Buvo viena įmonė, kuri pasiūlė ypač žemą kainą, tačiau nesugebėjo paaiškinti, kodėl ta kaina tokia. Tad jos paslaugų atsisakyta. Visi konkurso dalyviai yra surikiuojami į eilę pagal pasiūlytą kainą. Tarkim, jei konkurso laimėtojas atsisakytų pasirašyti rangos sutartį, tuomet būtų tai padaryti siūloma antrą vietą užėmusiai įmonei ir t. t.“, – dalijosi darbo aktualijomis pašnekovas.

R. Stundys prognozavo, kad sklandžiai vykstant viešiesiems pirkimams pirmosios sutartys su rangovais jau galėtų būti pasirašomos birželio pradžioje.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video