2024/05/05

 

Apklausa – nauja tradicija išgirsti gyventojus

Sveikatingumo ir sporto komplekso vietos diskusija tapo verta ir gyventojų nuomonės.
Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio valdžia pirmą kartą nutarė atsiklausti gyventojų sprendžiant svarbius rajono klausimus ir gegužės 11-ąją rengia apklausą. Tiesa, ar baseino vietos diskusija svarbesnė nei anksčiau kilę ginčai dėl mokinių maitinimo bei kitų klausimų, sunku pasakyti, bet apklausos organizatoriai tvirtina, kad bent jau bus pradėta tradicija paisyti žmonių nuomonės. Mat, anot jų, valdančiųjų „buldozeris“ paprastai sulygina visus Tarybos posėdžius taip, kaip jam reikia.

Pirmas kartas

Kupiškio rajono savivaldybė pirmą kartą organizuoja gyventojų apklausą. Ji vyks gegužės 11 dieną Savivaldybės pirmajame aukšte.
Čia kviečiami ateiti balsavimo teisę turintys Kupiškio miesto gyventojai. Jiems reikės pasirinkti, ar būsimąjį sveikatingumo ir sporto kompleksą statyti Aukštupėnuose prie marių, ar Kupiškio miesto teritorijoje.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu jau sudaryta gyventojų apklausos komisija. Į ją įeina Savivaldybės administracijos atstovai Daiva Aleksandravičienė, Birutė Kopūstienė, Vida Mičiūdienė, Antanas Odinas, seniūnas Julius Vytautas Semėnas bei Tarybos narys Valentinas Beinoris.

„Apklausa organizuojama pagal Tarybos patvirtintą tvarką. Sudaryta komisija. Apklausa vyks mūsų Savivaldybės patalpose, bet ne rinkimų apylinkėje. Gyventojai privalės su savimi turėti asmens dokumentą“, – apie apklausos organizavimą sakė administracijos direktorius Ž. Aukštikalnis.

Panašios praktikos, anot jo, Kupiškis dar neturėjo. Nors kituose rajonuose tokios apklausos organizuojamos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video