2024/04/19

 

Savivaldybė savo įmones murkdo skolose

Kupiškio autobusų stotis tradiciškai neišlipa iš skolų.
Nidos Šulcienės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės bendrovės sunkiai semia savo darbo pelną. Kiek daugiau pernai uždirbo tik UAB „Kupiškio vandenys“. Tuo tarpu Autobusų stotis ir toliau skendi nuostoliuose.

Velkasi skolų našta

Nuostolingai kaip ir ankstesniais metais 2013 metus baigė UAB „Kupiškio autobusų parkas“. Čia nuostolis praėjusiais metais siekė 17,7 tūkst. litų. 2012 metais – ši suma buvo net 52 tūkst. litų.
Bendrovės direktorius Virgilijus Braknys aiškino, kad lengviau atsikvėpti įmonei leido sumažintas pridėtinės vertės mokestis (PVM). Jis dabar yra 9 proc. ir dėl šios lengvatos stotis sutaupo iki 126 tūkst. litų per metus.

„Pagrindiniai mūsų klientai dabar mokiniai ir lengvatinėmis sąlygomis važinėjantys keleiviai. Tačiau ir vienų, ir kitų nuolat mažėja. 2013 m. jau vežėme 70 mokinių ir 3 proc. lengvatinių keleivių mažiau nei užpernai“, – sakė V. Braknys.
Mokūs keleiviai šiai įmonei suneša mažiau nei trečdalį visų už vežimą gaunamų lėšų. Likusią sumą sumoka rajono Savivaldybė. Deja, jos skola Kupiškio autobusų stočiai šiandien dar velkasi. Kovo 1 d. ji siekė 230 tūkst. litų.

„Jei šios skolos nebūtų, bendrovė dirbtų tvarkingai“, – sakė direktorius.
Kupiškio autobusų stotis aptarnauja 12 vietinio ir 2 tolimojo reguliaraus susisiekimo maršrutus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video