2024/05/18

 

Uošvės Liežuvyje – medelių sodinimo metas

Kaip teisingai pasodinti medelį moksleiviams aiškino UAB „Kupiškio komunalininkas“ želdynų priežiūros tarnybos vadovas Algirdas Gasiūnas.
Autoriaus nuotrauka

Pavasarį ir akmuo juda. Atšilus orams, prasideda aplinkos tvarkymas, medelių ir kitokių augalų sodinimo metas. Ketvirtadienį – sujudimas ir Uošvės Liežuvyje. Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyrius Uošvės Liežuvyje vykdo projektą „Medelį pasodinsi –Tėvynę padabinsi“. Pagal šį projektą jau trečius metus iš eilės kasmet pasodinama 300 įvairių veislių žydinčių medelių ir krūmų.

Anot Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus narės Euchridos Sipavičienės, šis projektas vykdomas kartu su rajono Vietos veiklos grupe (VVG). Programai, kuri vykdoma trejus metus iš eilės, skirta 41 000 litų europinės paramos. Visos lėšos yra skiriamos medeliams įsigyti, o jiems sodinti pasitelkiami gyventojai, moksleiviai.

Kiekvienas augalas – su vizitine kortele

Kiekvienais metais Uošvės Liežuvis sulaukia ne tik lankytojų, bet ir pagalbininkų. Čia ir ketvirtadienį lūkuriavo moksleivių būrelis, laukdamas nurodymų iš medelių sodinimo talkos iniciatorių.

„Šią vietovę mes norime pavadinti dendroparku dėl to, kad čia sodinami retų veislių augalai atskiromis grupelėmis, nepamirštant estetinio grožio. Parke auga daugiau nei 46 rūšių, porūšių formų ir veislių medžių bei krūmų. Kiekvienas pasodintas augalas turi savo vizitinę kortelę. Prie kiekvieno ant metalinio stovo tvirtinama lentelė su augalo pavadinimu lietuvių ir lotynų kalbomis“, – teigė Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus narė E. Sipavičienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video