2024/04/18

 

Renovacija – prarastas pusmetis

Daugiabučių renovacija vis neįsibėgėja.
Mariaus Skrupskio asociatyvi nuotrauka

Sunkiai visoje Lietuvoje judant daugiabučių namų modernizavimo darbų pirkimams, praėjusį trečiadienį, kovo 26 d., Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos siūlymams supaprastinti paslaugų ir darbų, susijusių su atnaujinimo (modernizavimo) projekto parengimu ir įgyvendinimu, pirkimų procedūras, kuriomis atsisakyta prievolės šias paslaugas ir darbus pirkti per viešosios įstaigos, centrinės perkančiosios organizacijos, CPO LT, elektroninį katalogą. Tai turėtų užtikrinti spartesnį paslaugų ir darbų įsigijimą ir renovacijos projektų įgyvendinimą.

Kaip sekasi Kupiškio rajone rasti rangovus atrinktiems atnaujinti namams?

Jau rašėme, kad praėjusių metų pabaigoje nepavyko rasti tinkamo rangovo vienuolikai Kupiškyje atnaujintinų namų. Viešojo pirkimo būdu atrinktas rangovas per CPO elektroninį katalogą pasiūlė visu milijonu didesnę darbų kainą nei buvo numatyta investiciniame projekte.

Daugiabučių namų renovacijos darbus administruojančios UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys sakė, kad jau buvo du kartus per CPO ieškoma rangovų Kupiškio daugiabučiams atnaujinti. Šiuo metu baigiasi trečias šių paieškų konkursas. „Sulaukę jo rezultatų, pasinaudosime atsiradusia nauja galimybe rangovų ieškoti per viešuosius pirkimus, senu pramintu keliu. Šiame procese galės dalyvauti bet kuri statybinė organizacija. Iki šiol buvo privaloma statybininkų ieškoti tik tarp įsiregistravusiųjų CPO. Didesnių statybos organizacijų netenkina už darbus siūloma kaina. Tačiau investicinių projektų mes neketiname keisti. Tad bus ieškoma tokių rangovų, kurie sutiktų darbus atlikti už pasiūlytą kainą. Ji, ekspertų nuomone, yra visiškai reali. Manau, kad balandžio pradžioje jau skelbsime renovacijos viešųjų pirkimų konkursą. Tada dvi savaites lauksime pasiūlymų. Atrinkus rangovus, vėl nustatytą laiką bus laukiama, ar kas neapskųs to konkurso rezultatų. Patvirtinus konkurso rezultatus, rangovai rengs techninį darbų projektą. Tam irgi kažkiek laiko reikės sugaišti. Vadinasi, geriausiu atveju realūs namų atnaujinimo darbai Kupiškyje turėtų prasidėti rugpjūtį. Per CPO suradus rangovus, dalis čia išvardytų formalumų atkristų ir viskas daug greičiau eitųsi. Gaila, bet susiklosčius tokioms aplinkybėms renovacija Kupiškyje prasidės pusmečiu vėliau“, – kalbėjo pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video