2024/04/19

 

Žiedinės sankryžos pokyčių vizijos

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Pirmadienį, kovo 24 d., su Kupiškio rajono savivaldybės vadovais ir specialistais buvo susitikęs VĮ „Panevėžio regiono keliai“ direktorius Rolandas Žagaras. Susitikimo metu kalbėta, kaip gerinti eismo saugumą žiedinėje sankryžoje prie įvažiavimo į Kupiškio miestą – krašto kelyje Nr. 122 Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys. Taip pat aptartas šios sankryžos papuošimo projektinis pasiūlymas.

Mero patarėjos Miglės Savukaitės pateiktoje informacijoje rašoma: „Panevėžio regiono kelių“ vadovas siūlė įmonės lėšomis pagražinti šią sankryžą – ne tik apšviesti ją, apsodinti neaukštais krūminiais augalais, bet ir jos centre pastatyti beveik 6 metrų aukščio tūrinį akcentą, priminsiantį surištų linų pėdą. Būtent linais Kupiškio kraštas garsėjo nuo seno – šių augalų ryšulėlis puošia ir miesto herbą.

Planuojama, kad žiedinėje sankryžoje turėtų būti 6 prožektoriai, o stilizuota skulptūra galėtų būti padaryta iš spygliuočių medienos. Ant jos taip pat turėtų būti užrašas „Kupiškis“. Savivaldybei prie šio projekto lėšų pridėti nereikės.“

Pasak R. Žagaro, ši sankryža yra viena iš pirmųjų užmiesčio kelių sankryžų Lietuvoje. Iki šiol ji yra be apšvietimo, be papildomų saugos priemonių. Jau pradėtas rengti šios sankryžos saugaus eismo situacijos gerinimo projektas. Sankryžai apšviesti preliminariai gali prireikti apie 100 tūkst. litų. Taip pat galvojama ir apie jos apželdinimą bei kitus akcentus. Tačiau pastarieji sumanymai šiuo metu tėra tik pamąstymai ir apie juos kalbėti per anksti. Kol kas tik derinama Savivaldybės, Kelių direkcijos nuomonė, sprendžiama, ar iš viso papildomi sumanymai yra įmanomi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video