2024/03/28

 

Rinkimų komisija – tikslas ar priemonė?

Jau išrinkta Kupiškio rajono savivaldybės rinkimų komisija, kuri įpareigota susumuoti Prezidento ir Europos parlamento rinkimų balsus mūsų rajone.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Pasirodo, rinkimai ne tik supriešina partijas, bet kartais ir priverčia jas susidraugauti. Darbą pradėjo savivaldybių rinkimų komisijos, kurios ruošiasi gegužę vyksiantiems Lietuvos prezidento ir Europarlamento rinkimams. Kupiškio rajono komisijoje ne pirmi metai rinkimus organizuoja jau mūsų rajonui įprastos partijos. Tačiau netikėtumas – vienas narių, siųstas „Drąsos kelio“ partijos. Dar keisčiau, kad jiems atstovą rajono Savivaldybėje rado Kupiškio valstiečiai ir žalieji. Tuo tarpu išrinktasis ir pats nesupranta, kaip atsidūrė komisijoje.

Pasiruošimas rinkimams įsibėgėja

Gegužės 11 dieną rinksime Lietuvos prezidentą, o to paties mėnesio 25-ąją ir mūsų šalies atstovus į Europos parlamentą. Jų naujai kadencijai į Briuselį jau keliaus 11 lietuvių politikų.
Iki šiol Europarlamente turėjome 12 mandatų. Tačiau numatyta, kad į ES įsijungs Kroatija, ir dalis šalių turi sumažinti savo europarlamentarų skaičių.
Pasiruošimo šiems rinkimams darbų maratonas jau įsibėgėja. Vasario 22 dieną patvirtintos savivaldybių rinkimų komisijos.

Kupiškyje šių pareigų ėmėsi Rolandas Aukštikalnis (komisijos pirmininkas), Dalius Žvybas (pirmininko pavaduotojas), Vilma Ribakovienė (sekretorė), Auksė Čepelė, Danguolė Jokubauskienė,Valentinas Mankūnas, Ovidija Skačelienė, Egidija Šeškuvienė ir Žydrūnas Vanagas.
Kai kuriuos šių asmenų į rinkimų komisiją įtraukė rajono savivaldybės administracija, kiti pasiūlyti teisingumo ministro ir partijų.
Gegužę laukiančiuose rinkimuose, kaip ir anksčiau, savo narius į Kupiškio rajono savivaldybės komisiją siūlė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, socialdemokratai, partija „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis bei Darbo partija.

Rekomendavo valstiečiai ir žalieji

Pirmą kartą organizuojant rinkimus mūsų Savivaldybėje nusprendė įsitraukti ir „Drąsos kelio“ partija. Jos siūlymu, rinkimų komisijoje dirbs buvęs Kupiškio rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas, dabar pensininkas Valentas Mankūnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video