2024/03/29

 

Rajono valdžia planuoja užkardus miškavežiams

Kupiškio rajono valdžia jau abejoja, ar laikantis įstatymų bus galima išsaugoti kaimo kelius.
Autorės nuotrauka

Kiekvieną pavasarį kartu su bundančia gamta atgimsta ir išbjaurotų kelių bėdos. Po atlydžio ištižusius žvyrkelius daugiausia bjauroja sunkiasvorė miško ir ūkininkų technika. Todėl rajono Savivaldybė, ilgai sukusi galvas dėl tokių nuostolių, nusprendė imtis drastiškesnių priemonių: tverti kelius užkardais arba juos atiduoti ūkininkų priežiūrai.

Pasiūlė sekti leidimų sistemą

Kupiškio rajono savivaldybės meras Jonas Jarutis sukvietė seniūnus į pasitarimą dėl niokojamų rajono kelių. Daugiausia nuostolių paprastai pridaroma netolimose miškų teritorijose, mat čia nepaisydami šlapių oro sąlygų kelius gadina miško vežėjai. Sunkiasvorės technikos išvagotus kelius kartais sunku būna ir su greideriu pataisyti – reikia naujai žvyruoti.

Dėl šių bėdų rajono valdžia ne kartą kreipėsi pagalbos į Aplinkos ministeriją, įvairias komisijas. Tačiau rimtų patarimų nesulaukta.
Kovo 6-ąją Kupiškio rajono savivaldybei siųstame rašte aplinkos viceministras Linas Jonauskas teigė, kad Aplinkosaugos leidimų informacijos sistemos internetinėje svetainėje galima pamatyti, kur ir kokiems miško vežėjams išduoti leidimai kirsti mišką. Ten galima rasti darbų vietas, medienos gabenimo srautus ir tokiu būdu, pasak L. Jonausko, už kelių priežiūrą savivaldybėse atsakingi specialistai gali spręsti problemas su pačiais miško vežėjais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video