2024/04/26

 

Į krizių centrą – kai nebėra kur

Po gaisro Dūbliškių gyventojos atsisakė važiuoti į krizių centrą. O šiandien jos grįžo į buvusius savo namus.
Nuotrauka iš Kupiškio PGT archyvo

Prieglobsčio po nelaimių ieškantys žmonės vis dar labai retai pasiprašo į Kupiškio krizių centrą. Nors šis jau veikia trečius metus ir patalpų šildymas bei socialinio darbuotojo išlaikymas kasmet kainuoja beveik pusšimtį tūkstančių litų, gyventojų čia vos vienas kitas. Pernai krizių centre buvo apsistojusi tik viena šeima.

Į krizių centrą nepanoro

Praėjusių metų pabaigoje garsiai nuskambėjo incidentas Dūbliškių kaime, kai iš namų išėjęs mažametis atsisakė grįžti pas motiną. Tą vakarą rastos girtos L. B. vaikai buvo išgabenti į globos namus. Mat ji ne pirmą kartą įspėta dėl mažamečių nepriežiūros.

Netrukus atgailaujančiai ir gydytis alkoholizmą prisiekusiai motinai atžalos buvo grąžintos.
Tačiau viską pakeitė netikėta nelaimė – užsidegė namas, kur gyveno socialiai remtina šeima, ir ši moteris su vaikais liko be pastogės.
Gaisro vakarą visi nelaimėliai buvo nugabenti į Kupiškio ligoninę. Čia jiems suteikta medicinos pagalba ir nakvynė.

Į pagalbą atskubėjo ir šią šeimą prižiūrintys socialiniai darbuotojai. Pasirūpinę svarbiausia pagalba, apsigyventi krizių centre jie savo klientų neįkalbėjo.

„Ir motina, ir kartu atvežta močiutė gaisro vakarą buvo neblaivios. Nugabenus į ligoninę, jos paguldytos į terapijos skyrių stebėti dėl galimo apsinuodijimo smalkėmis. Po šio įvykio abi moterys atsisakė važiuoti į krizių centrą. Vyresnioji aiškino apsistosianti pas brolį. Jaunesniajai buvo atvežta rūbų, avalynės ir ji taip pat išėjo savais keliais“, – prisiminė Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video