2024/04/19

 

Per brangi rinkliava – pirk brangesnius maišus

Rinkliava už atliekas vienam asmeniui kainuoja 5 litus per mėnesį, specialus maišas – 6 litus.
Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono taryba patvirtino naują alternatyvą rinkliavai už atliekų tvarkymą. Nenorintys mokėti privalomo 5 litų mokesčio nuo šiol gali nusipirkti specialų maišą atliekoms už 6 litus. Tik maišų reikėtų įsigyti iš karto dvylika visiems metams. Todėl rinkliavos priešininkai šią naujovę laiko dar vienu pasityčiojimu.

Privaloma alternatyva

Praėjusiame Kupiškio rajono tarybos posėdyje priimtas sprendimas dėl mišrių atliekų tvarkymo kainų. Vienas šio klausimo punktų – 6 litais apmokestinti specialius maišus komunalinėms atliekoms. Tai – alternatyva dabartinei rinkliavai už atliekų tvarkymą.
Esmė tokia, kad didžioji dalis kupiškėnų šiandien moka 5 litų mėnesį rinkliavos mokestį į Savivaldybės biudžetą už šią paslaugą.

Tačiau praėjus keleriems metams nuo įsigaliojusios tvarkos dalis gyventojų vis dar nepripažįsta jos, kaip teisingos. Jiems ir siūlomas naujasis būdas.
„Kai prasidėjo teismai dėl priimtos rinkliavos, gautas įpareigojimas suteikti gyventojams galimybę kitaip tvarkyti atliekas ir už šią paslaugą susimokėti. Pagal Tarybos sprendimą bus parduodami specialūs maišai po 6 litus ir jų reikės nusipirkti iš karto 12 visiems metams. Kas norės, galės naudotis. Bet vargu, ar atsiras toks, kuris norės mokėti brangiau“, – sakė UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas komunaliniam ūkiui Sigitas Dulksnys.
Tokia menka tikimybė neskubina ir pačių komunalininkų įsigyti krūvas atliekoms skirtų maišų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video