2024/03/29

 

Daugumos valia – mažiau viešumo, smulkiam verslui – ne

Nuo šiol informacijos apie rajono Tarybos veiklą teks išmokti ieškoti internete.
Mariaus Skrupskio nuotrauka

Šis rajono Tarybos posėdis išskirtinis tuo, kad buvo patvirtintas 2014 metų biudžetas. Tarybos narių darbą stebėjo ir svečiai – Vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje Rasa Šošič ir Seimo narys Aleksandras Zeltinis.

Geriau – tyliau

Nors prieš dvejus metus diskutuojant apie mero patarėjos pareigybės būtinumą meras Jonas Jarutis kaip vieną argumentų pateikė, kad yra per maža informacijos sklaida rajono gyventojams apie Savivaldybės veiklą, tačiau atrodo, kad dabar norima atvirkščio rezultato – kuo mažiau informacijos, tuo ramiau.

Rajono Tarybai buvo pasiūlyta iš Kupiškio r. savivaldybės tarybos veiklos reglamento išbraukti žodžius, kad mero pasirašytus potvarkius apie Tarybos posėdžius reikia skelbti rajono spaudoje. Dabar tokią informaciją bus galima rasti tik Savivaldybės interneto svetainėje ir Teisės aktų registre. Savivaldybės teisininkė Vida Mičiūdienė Tarybos nariams aiškino, kad prievolės skelbti darbotvarkę spaudoje nėra, nes tai galima sužinoti internete.

Už ramesnę savo ateitį vieningai nubalsavo valdančioji dauguma, tuo aiškiai parodydama savo „meilę“ viešumui bei „pagarbą“ vyresnio amžiaus ir kaimo žmonėms, kuriems internetas yra per sudėtingas ar tiesiog neprieinamas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video