2024/04/26

 

Noriūniečiams ir subatėnams – daugiau patogumų

Įgyvendinus projektą Noriūnuose daugiau žmonių galės naudotis centralizuotu vandens tiekimu, o pastatyti nauji valymo įrenginiai pagerins sanitarinę ir ekologinę aplinkos būklę.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Subačius ir Noriūnai – didžiausios, tankiausiai apgyvendintos Kupiškio rajono gyvenvietės, iki šiol neturėjo šiuolaikiškai sutvarkytos vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros. Greitai ši problema čia bus išspręsta.

Kupiškio r. savivaldybės taryba perdavė UAB „Kupiškio vandenys“ įgyvendinti projektą, finansuojamą pagal 2007–2013 m. Europos Sąjungos sanglaudos veiksmų skatinimo programos prioriteto „Aplinka ir darnus vystymas“ veiksmų programos prioriteto priemonę „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra“. Bendra projekto vertė – 12 935 500 Lt. Projektui skirtas finansavimas 12 268 457 Lt. Iš jo ES lėšos sudaro 10 977 040,56 litų, o likusi dalis yra valstybės biudžeto pinigai. UAB „Kupiškio vandenys“ įgyvendinant projektą prisidėjo dar 667,042 tūkst. lito.

Pasak UAB „Kupiškio vandenys“ direktoriaus Alberto Audicko, šiuo metu rengiamas projektas, o balandžio pabaigoje turėtų prasidėti konkretūs darbai Noriūnuose ir Subačiuje. Šiuos darbus reikės užbaigti per 15 mėnesių, iki 2015 metų liepos 1 d.
Yra numatyta Subačiuje ir Noriūnuose pastatyti naujus nuotekų valymo įrenginius ir pakloti naujai vandentiekio tinklus – Noriūnuose – 1,20 km, Subačiuje – 3 km.

Centralizuoto vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo tinklų išplėtimas leis gyventojus aprūpinti kokybišku, visas higienos normas atitinkančiu vandeniu bei garantuos pagal visus reikalavimus išleidžiamų nuotekų tvarkymą. Tai labai svarbu ir sanitariniu, ekonominiu bei aplinkosauginiu požiūriu. Centralizuotas vandens tiekimas ir nuotekų tvarkymas yra tinkamiausias būdas spręsti gyventojų problemoms ir jų darbo sąlygoms gerinti.

Užs. Nr.353


——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video