2024/05/06

 

Miškas mokiniams – dar įdomus

Jaunųjų miškininkų žiemos šventė visuomet buvo mėgstama rajono mokinių.
Virginijaus Stapulionio nuotrauka

Praėjusią savaitę vyko tradicinė Kupiškio rajono jaunųjų miško bičiulių žiemos šventė. Šį kartą septyniolika komandų iš įvairių mokyklų rinkosi Alizavos girininkijoje, Lapkalnio poilsiavietėje.

Praėjusį trečiadienį Puznos miškas Alizavos girininkijoje aidėjo nuo vaikų balsų. Čia, Lapkalnio poilsiavietėje, pirmą kartą surengta jau tradicine tapusi jaunųjų miško bičiulių žiemos šventė. Ją kiekvienais metais stengiamasi surengti vis kitoje rajono miško poilsiavietėje.

Iš viso žiemos šventę Kupiškio rajono savivaldybė kartu su Kupiškio miškų urėdija ir mokyklomis rengė jau penkiolika metų. Jos metu rajono mokiniai ne tik pasitikrina savo žinias apie gamtą ir mišką, bet ir demonstruoja sportinius sugebėjimus, ištvermę, apsukrumą.

Šią žiemą vykusioje šventėje dalyvavo 17 komandų iš įvairių Kupiškio rajono mokyklų (keturios pradinukų komandos, likusios – 5–12 klasių mokiniai).
Jaunieji miškininkai turėjo įveikti penkias rungtis: „Šerno-briedžio“ traukimas (rąsto vilkimas), „Pašerk žvėrelius“ (šiaudų maišo perdavimas iš rankų į rankas), „Klausimėlis“, „Ritinio metimas“ ir „Estafetė“.

Tarp pradinių klasių komandų geriausiai tą dieną sekėsi Subačiaus gimnazijos būreliui „Barzdukai“, vyresniųjų grupėje – Rudilių Jono Laužiko pagrindinės mokyklos komandai „Šermuonėlis“. Nugalėtojai apdovanoti padėkos raštais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video