2024/04/20

 

Užuomaršos komunalininkai perša rinkliavą

Meras kritikavo komunalininkus, kad nesusišneka su klientais.
Autorės nuotrauka

Atrodė, kad po kelerių metų diskusijų praėjusių metų lapkričio pabaigoje rajono Tarybos sprendimu patvirtinus vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimo iš tų atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymo nuostatus bei taisykles nebekils jokių neaiškumų. Tačiau šių metų pradžioje iš komunalininkų sulaukę informacinio pranešimo apie vietinės rinkliavos įvedimą ir pamatę, kokia jiems paskaičiuota mokėtina metinė rinkliava, kai kurie verslininkai pasipiktino. Mat iki šiol jų mokėta už šią paslaugą pinigų suma išaugo dvigubai ar net keturgubai.

Ant kilimėlio dėl nutylėjimų

Praėjusį penktadienį rajono meras Jonas Jarutis pasiaiškinti, kodėl vėl dėl rinkliavos nepatenkinti verslininkai atakuoja Savivaldybę, pasikvietė UAB „Kupiškio komunalininkas“ atstovus.
Pasak mero, už atliekų surinkimą ir tvarkymą turi mokėti visi. Turime įgyvendinti principą – teršėjas moka. Lyg ir buvo suderinti su verslo ir kitomis įmonėmis visi įmanomi to apmokestinimo variantai. „Kodėl įmonės gauna pranešimus apie mokestį pagal kitas nuostatas? Juk tie, kas buvo iki šiol sudarę atliekų išvežimo sutartis, yra atleisti nuo rinkliavos ir turi mokėti mokestį pagal atliekų susikaupimo normą. Kodėl į tai neatsižvelgiama?“ – klausė Savivaldybės vadovas.

J. Jarutis taip kalbėdamas rėmėsi iš UAB „Slavita“ gautu raštu.
Jame rašoma, kad ši bendrovė gavusi iš UAB „Kupiškio komunalininkas“ informaciją, kad jai paskirta mokėti rinkliavą pagal turimą įmonės plotą, o ne pagal atliekų susikaupimo normas, nurodytas 2007 m. sudarytoje sutartyje. Taip tas mokestis UAB „Slavita“ išaugo nuo kelių tūkst. litų iki 8 tūkst. litų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video