2024/03/29

 

Pagalba gyvūnams rajonui per brangi?

Panevėžio gyvūnų globos draugijos ir Kupiškio draugystę temdo Savivaldybės lėšų trūkumas.
Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Su Kupiškio rajono savivaldybe bendradarbiavimo sutartį pasirašiusi Panevėžio gyvūnų globos draugija vis rečiau kviečiama pasiimti beglobių šunų ar kačių. Rajono Savivaldybė ne itin dosni tokiai pagalbai. Tuo tarpu žmonės nori žinoti, kur dedami jų mokesčiai už šunis daugiabučiuose namuose, jei prireikus nėra kur dėti rastą beglobį gyvūną.

Rado sužeistą šunį

Neseniai į „Kupiškėnų minčių“ redakciją kreipėsi kupiškėnė, kuri miesto centre rado sužalotą šunį. Moteris spėjo, kad jis buvo partrenktas mašinos. Gyvūnas, pašnekovės pastebėjimu, neatrodė benamis – jis gal neseniai pabėgęs nuo šeimininkų.
Gyvūno nelaimei neabejinga kupiškėnė nusprendė jį atiduoti specialistų globai. Šuniui reikėjo skubios veterinaro pagalbos.

„Kreipiausi į Kupiškio rajono savivaldybės specialistą Antaną Odiną. Žinojau, kad jis tokiu atveju iškviečia Panevėžio gyvūnų globos draugiją. Bet kai nuėjau į Savivaldybę, man buvo atsakyta, kad pinigų tam nėra, ir šuo vis tiek mirs“, – pasakojo pašnekovė.
Nesulaukusi pagalbos moteris paliko šunį kur radusi. Laiko, anot jos, galvoti, kaip padėti šuniui, nebebuvo – kupiškėnė privalėjo skubėti į darbą.

„Man apskritai įdomu, kur padedami mūsų mokesčiai už šunis, kuriuos moka daugiabučių namų gyventojai, jei prireikus negali sulaukti reikalingos pagalbos“, – svarstė „Kupiškėnų minčių“ pašnekovė.

Sąmatos numušė ūpą

Kupiškio rajono savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas A. Odinas prisiminęs aprašytą atvejį teigė, kad taip skubiai, kaip norėta, šuniui padėti nebuvo galima. Sutartį su Savivaldybe pasirašiusi Panevėžio gyvūnų globos draugija, anot jo, atvyksta tik per keletą dienų.

Po kupiškėnės vizito specialistas tvirtino dar nuėjęs pats pasižiūrėti sužaloto gyvūno. Bet jo nupasakotoje vietoje neberado – šuns pėdsakus liudijo tik kraujo dėmė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video