2024/04/19

 

Vežimas, kuris rieda be važnyčiotojo…

Perfrazuojant žinomą posakį galima sakyti: „Vadovas iš ratų, ratams lengviau,  ir įstaigose biurokratų mažiau.“
Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Žemės ūkis yra specifinė šalies ūkio šaka, kaip neretai vaizdžiai palyginama – lokomotyvas, tempiantis šalies ekonomikos traukinį. Vyksmas tarsi savaiminis, valdžios reguliavimas čia minimalus, bet vis tik yra už šią sritį atsakinga ir žemės ūkio politiką bandanti formuoti Žemės ūkio ministerija.

Atitikmuo savivaldybėse – Žemės ūkio skyrius, yra toks ir Kupiškio rajono savivaldybėje. Nuo 2012 metų rugsėjo mėnesio, išėjus iš darbo ilgamečiam skyriaus vedėjui Valentui Mankūnui, skyrius neturi vadovo, vedėjo pareigas pavesta laikinai eiti šio skyriaus melioracijos vyresniajam specialistui Rimantui Bimbiriui.

Įvairiuose rajono žemdirbių susibūrimuose pastaruoju metu iškyla santykių su vietos valdžia klausimas, taip pat ir požiūrio į ūkininkų bendruomenę problema.

Ūkininkai prisimenami, kai reikia finansinės paramos kultūros darbuotojų, kaimo bendruomenių rengiamoms šventėms, įvairiems renginiams. Ūkininkų technika labai praverčia, kai reikia nuvalyti apsnigtus kelius, sutvarkyti pakeles, pasigražinti. Bet sprendžiant vietos gyvenimo, taip pat ir kaimiškosios rajono bendruomenės aktualijas, nutarimai gimsta siaurame valdžios būrelyje, retam žemdirbių sluoksnio atstovui, ne politikui, ten pavyksta įsisprausti.

Taigi paprastas klausimas – kodėl Kupiškyje iki šiol Žemės ūkio skyrius neturi nuolatinio vadovo, ar nėra tam tinkamo žmogaus?

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video