2024/03/28

 

Socialinio būsto pirkimas – pagal laukiančiųjų dūdelę

Šiame name stovi pora tuščių socialinių būstų – gyventojai atsisako čia keltis. Todėl rajono Savivaldybė ir toliau perka naujus butus socialinio būsto fondui.
Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybė nusipirko dar tris butus ir namą socialinio būsto fondui. Už paskutinį nupirktą, tvarkingą dviejų kambarių butą mieste paklota 38 tūkst. litų. Tačiau ne vienas rajono politikas pagaliau ėmė mąstyti, kad gal ir per daug skiriama lėšų tokių namų laukiantiems gyventojams – juk valdišką būstą galima įsigyti ir kur nors kaime už gerokai mažesnę sumą.
Bet pasirodo, kad tokio nekilnojamojo būsto madas diktuoja būsimieji šeimininkai. Jie laukia eilėje ir bet kur gyventi nesutinka.

Pagal biudžetą ar įgeidžius?

Kupiškio rajono savivaldybė dabar turi 272 būstus, iš jų 23 – bendrabučio tipo. Šeši butai Noriūnuose, Karaliūnų kaime ir Kupiškyje stovi neapgyvendinti – laukiantiesiems tokie būstai netinka.

Todėl, kaip ir kasmet, rajono Savivaldybė didina savo socialinio būsto fondą pirkdama naujus butus pagal gyventojų reikalavimus.
Metų pabaigoje Kupiškio rajono taryba patvirtino vieno buto pirkimą mieste, Vytauto gatvėje. Už 38 tūkst. litų įsigytas 50,81 kv. metrų ploto būstas su patogumais. Šis variantas pasirinktas iš dviejų siūlytų butų.

Toks pirkinys politikams sukėlė abejonių, ar negalima vargingai gyvenantiems asmenims pasiūlyti pigesnio būsto kur nors kaime. Tačiau Kupiškio rajono savivaldybės Ekonomikos ir turto skyriaus vyresn. specialistė Zita Karaliūnienė patikino, jog butas parenkamas ten, kur eilėje laukiantis žmogus pageidauja, ir taikomasi prie jo reikalavimų gyvenamosioms sąlygoms.

„Tokia praktika – negera, jeigu žmonės gali rinktis, kur nori gyventi. Reikia tai keisti. Tik pagal rajono biudžeto išgales turime skirti būstus ir pirkti pigiausius. Jeigu buto eilėje laukiantis žmogus nesutinka, pasiūlymą reikėtų teikti kitam“, – siūlė Tarybos narys Valentinas Beinoris.

Jau anksčiau „Kupiškėnų mintys“ yra rašiusios, kaip pernai buvo pasirinktas būstas Noriūnuose. Savo butą tuomet pasiūliusi šeimininkė pasakojo, kad jos turtas netiko dėl bendros vonios su tualetu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video