2024/04/25

 

Jaukesnės Kalėdos – vargstantiesiems

Prieš didžiąsias žiemos šventes kaip ir gausybės rago pasipila raginimai padėti vargstantiems, vienišiems, nelaimingiems žmonėms.
Valio Staburo nuotrauka

Prieš Kalėdas ir televizija, ir laikraščiai, ir įvairios labdaros organizacijos kviečia aukoti vargstantiems, vienišiems, sergantiems ir nelaimingiems gyventojams. Kalėdinė parama neaplenks ir Kupiškio rajono.

Maisto paketai

Kaip kasmet Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyrius ir šiemet dalins kalėdinius maisto paketus labiausiai nepasiturinčioms rajono šeimoms. Tokią paramą gaus 14 asmenų (šeimų) iš kiekvienos seniūnijos ir 2 iš miesto.

Vienam maisto krepšeliui bus skirta po 35 litus. Už tokius pinigus bus nupirkta kūčiukų, arbatos, aliejaus, silkės, konservuotų žirnelių, saldainių, dešros, kisieliaus.

Taip pat žadama aplankyti Kupiškio socialinių paslaugų centro stacionarių socialinių paslaugų padalinio (senelių namų) gyventojus. 32 seneliams bus įteikti kalėdiniai saldainių rinkiniai po 6 Lt.

„Specialiai pinigai kalėdiniams maisto paketams ir saldainių rinkiniams Savivaldybės biudžete nebuvo numatyti – šios lėšos liko sutaupius vienkartinėms pašalpoms skirtus asignavimus“, – sakė Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė.

Renka aukas

Du paskutinius sekmadienius paeiliui Kupiškio bažnyčioje aukas renka ir Lietuvos CARITO Kupiškio dekanato darbuotojos. Pagelbėti neturtingoms šeimoms, vienišiems seneliams, našlaičiams raginama dovanojant akcijos „Gerumas mus vienija“ kalėdines CARITO žvakutes.

Šios akcijos metu jau surinkta apie 800 litų. Už šią sumą CARITO darbuotojos du paskutinius šeštadienius dalijo maisto produktus dešimčiai vienišų senelių. Pačioje būstinėje laukė sunkiai besiverčiančių asmenų. Artimiausiu metu žadama aplankyti Šv. Kazimiero vaikų globos namus.

„Kiek galime, dar aplankome vienišus senelius, nes jiems didžiausia dovana – pats susitikimas. Maisto produktus dalijame ir savo būstinėse šeštadieniais nuo 10 iki 11.30 val. Žmonių, laukiančių paramos, ateina – jie jau žino, kad prieš Kalėdas mes galime šiek tiek padėti. Stengiamės neskirstyti lankytojų, bet alkoholio prisivaišinusių nelaukiame“, – pasakojo Lietuvos CARITO Kupiškio dekanato vedėja savanorė Vanda Juozaitienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video