2024/03/28

 

Šaltos naujoko sutiktuvės Taryboje

Tarybos nario priesaiką davęs Aurimas Martinka jaučiasi nelygiavertis tarp savo naujų kolegų.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Prieš du mėnesius į Kupiškio rajono tarybą atėjęs socialdemokratas Aurimas Martinka iki šiol negali vykdyti visų savo, kaip valdžios atstovo, pareigų. Pagal įstatymą jis turi būti įtrauktas į vieną Savivaldybės komitetų, komisijų ir čia spręsti rinkėjams aktualius klausimus. Tačiau naujoko kolegos lūkuriuoja ir neskuba jo kviesti į bendrą veiklą. Be to, ir Savivaldybės puslapyje dar neįrašytas Tarybos nario telefono numeris rinkėjams susisiekti. Kas vis dėlto trukdo A. Martinkai visomis jėgomis kibti į politinį Kupiškio gyvenimą?

Kvietimo iš saviškių negavo

Pagal Vietos savivaldos įstatymą Tarybos narių įgaliojimai prasideda nuo pat pirmo Tarybos posėdžio. Nuo tos akimirkos įsigalioja ir Tarybos nario pareigos. Viena jų būti Savivaldybės komiteto (be Kontrolės komiteto) nariu.
Jau du mėnesiai Kupiškio rajono taryboje Vyriausiajai rinkimų komisijai sustabdžius Tarybos nario įgaliojimus socialdemokratui Andriui Kleniauskui į jo vietą buvo išrinktas A. Martinka. Viskas teisėta, priesaika duota, bet naujokui nuo pirmų darbo dienų tenka įrodinėti, kad jis lygiavertis Tarybos narys.

„Sprendimas, kad esu paskirtas į A. Kleniausko vietą, mane pasiekė iš VRK. Jei ne ši komisija, ko gero, net nebūčiau žinojęs, kad esu išrinktas eiti Tarybos nario pareigas. Pranešimą apie pokyčius gavo ir Kupiškio rajono savivaldybės administracija, bet iš jos iki pat pirmojo Tarybos posėdžio nesulaukiau jokios žinios“, – apie ne itin draugišką savo tarnybos pradžią ėmė pasakoti A. Martinka.
Tik patikintas VRK atstovų, kad jis pilnateisis Tarybos narys ir privalo eiti jau į artimiausią Tarybos posėdį duoti priesaiką, naujokas suprato savo vietą valdžioje.

Nelygus Taryboje

Jau pirmojo posėdžio metu socialdemokratas priminė, kad turi pareigą dirbti viename Savivaldybės komitetų ar komisijų. Tačiau ir šioms pareigoms, pasak A. Martinkos, jis pasijuto nereikalingas.
Politikui buvo pasakyta, kad kol tęsis teisme sprendimas dėl A. Kleniausko įgaliojimų sustabdymo rajono Taryboje, nėra ko skubėti skirti A. Martinką į komitetą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video