2024/04/18

 

Ketveri metai nesuglostė kolektyvo

Daiva Šakickienė Kupiškio meno mokyklos direktore pradėjo dirbti prieš ketverius metus.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio meno mokyklą krečia vidiniai nesutarimai. Šiai įstaigai ketverius metus vadovaujanti Daiva Šakickienė nesuranda kalbos su savo kolektyvu. Į šiuos konfliktus jau įsitraukė ir Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros ir švietimo skyrius, kuris pastebi tiek darbuotojų, tiek vadovės darbo trūkumų.

Skundas po skundo

Beveik du dešimtmečius pedagoginės patirties turinti D. Šakickienė prieš ketverius metus pakeitė savo profesinę kryptį ir ėmėsi vadybos Kupiškio meno mokykloje. Laimėjusi konkursą ji tapo naująja šios įstaigos direktore.
Per tuos metus, rodos, mokykla ne tik pakeitė pavadinimą, bet ir smarkiai išplėtė savo veiklą. Tačiau, kad ir labai keista, naujoji direktorė jau ne kartą buvo iškviesta į Kupiškio savivaldybę pasiaiškinti dėl nesutarimų su savo pavaldiniais.

Prieš trejus metus kilo skandalas dėl mokytojos traumos Meno mokykloje. Įstaigos vadovė nepranešė apie šį įvykį atsakingoms institucijoms ir sulaukė kritikos.
Šių metų pradžioje kilo D. Šakickienės kivirčas su dailės skyriumi dėl remontuojamų patalpų. Esą, dirbti tokiomis sąlygomis ugdytiniams sunku.

Metams baigiantis direktorė vėl pateko į savo kolektyvo nemalonę. Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros ir švietimo skyrių pasiekė Meno mokyklos darbuotojų parašais pasirašytas raštas. Jo autoriai piktinasi asmeninėmis direktorės savybėmis, bendravimo trūkumais, kurie esą kliudo jai darbe.

Ėmėsi tyrimo

Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo Rimanto Jociaus teigimu, tyrimas dėl šios situacijos pradėtas – apklausiami visi konflikto dalyviai, nagrinėjami reikalingi dokumentai, ir vedėjas po tyrimo pateiks išvadas bei rekomandacijas įstaigai.
Gali būti, kad konfliktas kilo dar lapkritį dėl ligos atostogų išėjus mokyklos darbuotojai. Į jos vietą laikinai priimta nauja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video