2024/04/25

 

Naujoms kapinių taisyklėms turės paklusti ir mirusieji

Kupiškio r. savivaldybės taryba patvirtino naujas kapinių tvarkymo taisykles.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Rajono Taryba patvirtino naujas kapinių tvarkymo taisykles. Jos galbūt padės išspręsti kai kurias problemas dėl kapavietės tvarkymo, priežiūros. Bet naujosios taisyklės gali gerokai pridaryti nemalonumų ir nenumatytų kliūčių norintiems artimuosius palaidoti kai kurių religinių švenčių dienomis – ne visuomet jų palaikams bus atviri kapinių vartai.

Sparčiai besikeičiantis gyvenimas diktuoja naujas madas, atneša pokyčius. Ne išimtis ir vietos, kurios susijusios su jau išėjusių Anapilin amžinuoju poilsiu. Čia taip pat jau reikėjo kai kurių permainų, pataisymų dėl kapaviečių priežiūros, tvarkymo ar lankymo. Praėjusį ketvirtadienį vykusiame rajono Tarybos posėdyje buvo patvirtintos naujos Kupiškio r. savivaldybės kapinių tvarkymo taisyklės.

Naujose taisyklėse kalbama ne tik apie kapavietės tvarkymą, priežiūrą, bet atsirado ir tokie terminai kaip kolumbariumas, pelenų barstymo laukas. Pelenų barstymo laukas ir kolumbariumas pagal naujas priimtas taisykles turėtų atsirasti ne anksčiau kaip iki 2015 m. sausio 1 d.

Taisyklės sako, kad kremuoti žmogaus palaikai pelenų barstymo lauke išbarstomi ant žemės paviršiaus. Pelenų barstymo lauke individualūs paminklai nestatomi ir kremuotų žmogaus palaikų išbėrimo vieta nežymima. Šį plotą prižiūri kapinių prižiūrėtojas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video