2024/03/28

 

Bendruomenės kratosi „žandariukų“ vaidmens

Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Jau gruodį Kupiškio rajono taryba turės patvirtinti naują Socialinės paramos skyrimo tvarką rajone. Mat nuo kitų metų įsigalios nauji įstatymų pakeitimai, pagal kuriuos pašalpos bus atiduotos į rajonų rankas. Todėl Savivaldybė jau dabar diskutuoja, kaip kuo tikslingiau paskirstyti paramos pinigus, kad šios lėšos tektų tik tiems, kam reikia. O sutaupyti pinigai pasitarnautų socialinei aplinkai gerinti rajone.

Ruošiasi naujai tvarkai

Jau dabar socialiniai darbuotojai gyventojų piktai pavadinami „žandariukais“. Mat be to, kad rūpintųsi sunkiai besiverčiančiais žmonėmis, jie tampa ir socialinės paramos prižiūrėtojais. Kas kartą Globos ir rūpybos tarybos posėdžiuose svarstomos šeimos, kurios įtariamos nesąžiningai besinaudojančios socialinėmis pašalpomis.
Tikėtina, kad po Naujų metų tokių „teisiamųjų“ dar labiau padaugės. Valstybės valdžia nusprendė atiduoti socialinės paramos skirstymą savivaldybėms. Iki šiol taip dirbo penkios Lietuvos savivaldybės, kuriose eksperimentas pasitvirtino. Savarankiškai tvarkomos pašalpos leido sutaupyti didelius pinigus.

Kupiškio rajono savivaldybė turi tris savaites baigti rengti naują tvarką dėl socialinės paramos skirstymo rajone. Ji gruodį bus patvirtinta rajono Taryboje ir nuo 2014 metų įsigalios.

Pakvietė taupyti kartu

Tačiau rajono valdžia įsitikinusi, kad tokius pasikeitimus reikia apsvarstyti ne tik su šios srities specialistais, bet ir su eiliniais gyventojais.
„Norisi, kad viskas būtų iki galo apsvarstyta, kad nereikėtų Tarybai vėliau nuolat svarstyti pakeitimus“, – sakė Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas, kartu su kitais rajono seniūnais bei kaimų bendruomenių atstovais atvykęs į posėdį, kuriame svarstytas klausimas dėl 2014 metų socialinės paramos skyrimo mūsų rajone.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video