2024/04/19

 

Kas pildo savivaldybės baką?

Kiekvienais metais Kupiškio rajono savivaldybė iš naujo ieško kuro tiekėjo savo transportui.
Nidos Šulcienės nuotrauka

Bent kartą per savaitę Noriūnų, Subačiaus ar kitos seniūnijos seniūnas važiuoja į UAB „Narjanta“ degalinę Aleksandrijos kaime parsivežti kuro savo numatytiems darbams. Tačiau ar netaupiau būtų tuo apsirūpinti arčiau veikiančiose įmonėse, ar jos nepraranda galimybės konkuruoti ir plėtoti savo verslą. Kupiškio rajono savivaldybės administracija sako, kad ji kurą perka iš vienų rankų padaliniams bei saviems tarnybiniams automobiliams. Ar tokia kuro pirkimo tvarka yra sąžininga rajono verslo paskata?

Tiekėjas – metams

Neretai galima išgirsti priekaištų, kad Kupiškio verslą valdo keli „banginiai“ ir esą mažosioms įmonėms nėra net kur nosies įkišti. Tačiau kartais sunku patikėti, kad konkurencija šioje srityje gali būti tokia įtakinga, kai kyla abejonės, ar iš viso pas mus verslas gyvas. Juk mūsų rajonas užspaustas nedarbo, žmonės neturi pajamų, tai kiek tų paslaugų ir tereikia.

Bet įvairių verslo paslaugų visada reikia Savivaldybei. Žinia, tam skelbiami viešieji konkursai ir išrenkamas paslaugos tiekėjas. Tik laimėtojų sąrašuose dažnai tos pačios įmonės. Štai kad ir degalus visa Kupiškio administracija ir seniūnijos perka UAB „Narjanta“.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis teigė, kad su šia bendrove sutartis sudaryta metams. Mat pagal numatytą tvarką viešojo konkurso būdu atrinktas laimėtojas šias paslaugas Savivaldybei ir jos padaliniams teikti ilgiau negali.

Pakviestos trys įmonės

„Savivaldybėje yra bendra administracijos ir seniūnijų apskaita kuro išlaidoms. Skelbiamas viešasis konkursas ir išrenkamas geriausias pasiūlymas. Dalyvauti konkurse paprastai siūlome miesto degalinėms, nes mūsų transportas čia, o seniūnijoms dėl to taip pat nekyla problemų“, – teigė Ž. Aukštikalnis.
Seniūnai, anot jo, retai atvažiuoja į miestą specialiai degalų. Dažniausiai tokias išvykas derina su kitais reikalais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video