2024/04/26

 

„Saulutė“ pagaliau sulaukė modernizavimo

„Saulutės“ darbuotojai naujai įrengtame metodiniame kabinete rengia užduotėles savo auklėtiniams, gilina pedagogines ir metodines žinias.
Autorės nuotrauka

Kupiškio vaikų lopšelis-darželis „Saulutė“ po trisdešimt ketverių gyvavimo metų pagaliau iš esmės atnaujintas. Šiuolaikiškai įrengti šią ikimokyklinio ugdymo įstaigą, pakeisti baldus ir kitą įrangą tapo įmanoma gavus europinių lėšų.

Kupiškio r. savivaldybė įgyvendina projektą, finansuojamą pagal 2007–2013 m. Europos Sąjungos skatinimo veiksmų programos prioriteto „Viešųjų paslaugų kokybė ir prieinamumas: sveikatos, švietimo ir socialinė infrastruktūra“ priemonę „Investicijos į ikimokyklinio ugdymo įstaigas“. Projektui buvo skirta 361 507,19 litų. Savivaldybė prie šio projekto vykdymo prisidėjo 64 895 Lt. Bendra „Saulutės“ vaikų lopšelio-darželio modernizavimo vertė 425 302, 95 litai.

Projektas turi būti įgyvendintas iki 2014 m. sausio 31 d. Atnaujinimo darbus šioje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje atliko UAB „Dailista“.
Pasak vaikų lopšelio-darželio direktorės Danutės Staišiūnienės, jų pastatas buvo pastatytas 1979 m. Kupiškio r. savivaldybė 2000 m. pakeitė darželio langus, rekonstravo stogą. Tačiau patalpų remontas dėl lėšų stygiaus nebuvo darytas. Ypač prasta buvo šios įstaigos sanitarinių mazgų būklė. Kai kurios patalpos neatitiko Lietuvos Respublikos sveikatos ministro įsakymu patvirtintų higienos normų reikalavimų. Taip pat labai buvo nusidėvėjusi nemaža dalis darželyje naudojamų baldų ir įrangos. Siekiant išspręsti šias problemas bei garantuoti geresnes ugdymo ir darbo sąlygas buvo parašytas investicinis projektas.

„Šiuo metu visi atnaujinimo darbai eina į pabaigą. Beliko tik sulaukti naujos virtuvės įrangos, kai kurių baldų. Mus džiugina jau suremontuoti sanitariniai mazgai. Čia įrengti plautuvai, tualetai atskirti kabinomis, pakeistos rankšluostinės. Skalbyklos darbą palengvins sumontuotas drabužių džiovinimo būgnas ir drabužių lyginimo lenta. Optimistiškai nuteikia suremontuoti vaikų priėmimo kambariai. Juose sustatytos naujos spintelės. Kiekvienoje grupėje yra drabužių džiovinimo spinta. Pedagogai labai laukė ir metodinio kabineto. Iki šiol tokio kabineto neturėjome. Čia pedagogai plėtodami savo metodinę, pedagoginę veiklą galės naudotis kompiuteriais, interaktyvia lenta, multimedija, spausdintuvu“, – vardijo pašnekovė. Pasak jos, iš šio projekto lėšų nebus remontuojamos lopšelio-darželio grupės. Jų patalpos remontuotos iš įstaigos biudžeto ir vaikų tėvų skirto 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio paramai.

D. Staišiūnienė pabrėžė, kad baigiamas įgyvendinti projektas labai pagerins vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ darbo sąlygas ir estetinę aplinką.

Užs. Nr.2086


——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video