2024/04/23

 

Nuomonė

Nuomonė

2013-11-18

Niekam nekelia abejonių faktas, kad laisvas žodis – tikriausias ir tvirčiausias demokratijos pamatas. Tokį principą gerbiu ir aš pats – kaip Savivaldybės meras ir kaip žmogus.

Apgailestauju, kad nedidelis nesusipratimas tarp manęs ir žurnalistės Ingridos Nagrockienės, pasinaudojus bendra valstybine situacija dėl STT ir žiniasklaidos konflikto ir pasitelkus tokius stiprius kaltinančius žodžius kaip „smaugia viešąjį žodį“, tapo skandalu (2013 m. lapkričio 16 d. „Kupiškėnų minčių“ straipsnis „Rajono meras smaugia viešąjį žodį“).

Norėčiau atkreipti dėmesį į ne visai teisingai pateiktus faktus – juk Visuomenės informavimo įstatyme aiškiai apibrėžta, kad žiniasklaida turi būti nešališka, pateikti informaciją tiksliai ir teisingai, atspindėti nuomonių įvairovę.

Nei prieš eilinį rajono švietimo įstaigų vadovų pasitarimą, nei kada nors kitu metu neturėjau tikslo slėpti informaciją. Straipsnyje minimu laiku nenorėjau įžeisti žurnalistės I. Nagrockienės, ją išvaryti iš posėdžio ir pastatyti į nepatogią padėtį – buvau neteisingai suprastas ir apkaltintas smaugiąs demokratiją, trukdąs žurnalistams dirbti savo darbą.
Prieš minėtą pasitarimą aš išreiškiau abejonę, ar girdint žurnalistei pedagogai galės išsakyti savo tikrąją, o ne pagražintą nuomonę, galės būti drąsūs ir nuoširdūs. Visuomenės informavimo įstatymas nedraudžia ir po posėdžio žurnalistui domėtis, apie ką buvo kalbama – juk kasdienis žurnalistų darbas ir yra kaupti, atrinkti, sisteminti ir pateikti informaciją visuomenei.

Aš pats niekuomet nevengiau atsakyti žurnalistams į jiems rūpimus klausimus – viską dėstau atvirai, sakydamas, kaip galvoju, todėl gal ne visuomet mano nuomonė ir tinkama. Laikausi pagrindinio principo – nevengti viešumos, stengiuosi atsiliepti į telefono skambučius net ir tada, kai esu labai užsiėmęs, suteikti reikiamas žinias, patenkinti visuomenės interesą į informaciją, nebėgu nuo atsakomybės ir pareigos. Jei informacijos žurnalistai nesulaukia, tai gali būti tik pavieniai atvejai, nulemti subjektyvių ar objektyvių aplinkybių.

Reaguodamas į susidariusią situaciją, kviečiu žurnalistus man raštu ar žodžiu pateikti pasiūlymus, kaip turėtume rezultatyviau bendradarbiauti – galbūt reikėtų dažniau organizuoti spaudos konferencijas įvairiais klausimais ar pan. Kupiškio rajonas – nedidelė teritorija, todėl norisi, kad bendrautume vieni kitais labiau pasitikėdami ir nepagrįstai nekaltindami vieni kitų.

Jonas Jarutis,
Kupiškio rajono savivaldybės meras

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video