2024/04/18

 

Rajono meras smaugia viešąjį žodį

Kupiškio rajono savivaldybėje žurnalistai nepageidaujami, o rajono meras Jonas Jarutis čia tvarkosi kaip savo karalystėje.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Pastarosios savaitės Lietuvos valdžios praktika suvystyti žiniasklaidą persikėlė net ir į tokius miestelius, kaip Kupiškis. Matyt, komandiruočių Baltarusijoje metu patirties pasisėmęs rajono meras Jonas Jarutis nusprendė pažaboti žurnalistus ir savo kieme. Dar prieš kurį laiką jau imta skirstyti posėdžius, kuriuose nepageidaujami spaudos atstovai, pavadinant juos nelegaliai „darbiniais“. O viskas baigėsi tuo, kad iš pasitarimų nebe pirmą kartą viešai ir žeminant išprašomi žurnalistai.

Žiniasklaida trikdo merą?

Šią savaitę žurnalistų kantrybės taurė buvo perpildyta. Lietuvos žurnalistai, palaikydami kolegas dėl valdžios priemonių suvaržyti laisvą žodį, surengė akciją prie Specialiųjų tyrimų tarnybos būstinės. Už viešą žodį žiniasklaidos atstovai pasisakė garsiais plojimais.
Tokių ovacijų šią savaitę ne mažiau verta ir Kupiškio valdžia. Savo viešoje dienotvarkėje apie posėdį su rajono mokyklų vadovais pasiskelbęs Kupiškio rajono meras J. Jarutis savo replikomis privertė žurnalistę palikti Savivaldybės posėdžių salę.
Meras kreipdamasis į susirinkusiuosius pareiškė, kad posėdis bus darbinis, ir žiniasklaida tik trikdys. Pareikšti nuomonę dėl žurnalistės dalyvavimo buvo paprašyti ir susirinkę posėdžio dalyviai.

„Mero dienotvarkė dar nieko nereiškia, žiniasklaida vis tiek trikdo“, – į teiginį, kad posėdis yra viešai paskelbtas, ir žiniasklaida turi teisę jame dalyvauti, atsakė J. Jarutis.
Beje, posėdyje laisvai dalyvauti galėjo mero patarėja Miglė Savukaitė, atsakinga už Savivaldybės informacijos sklaidą. Iš karto po posėdžio rajono Savivaldybės internetiniame puslapyje pasirodė pranešimas apie vykusį posėdį.

„Ketvirtadienio popietę į kas mėnesį vykstantį pasitarimą Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salėje rinkosi rajono švietimo įstaigų vadovai ar jų pavaduotojai ir nagrinėjo aktualius klausimus. Kolegų pedagogų aktualijomis domėjosi ir Savivaldybės meras Jonas Jarutis“, – rašė M. Savukaitė. Nors meras bandė įtikinti, kad žiniasklaida posėdyje nieko įdomaus neišgirs.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video