2024/04/18

 

Sąmokslo teorija. Ar Taryba išlauks rinkimų? (II)

Net ir baisiausios politinės audros neišraus noro likti valdžioje. Todėl nepaisant nesutarimų ir susitarimų rajono Tarybos nariai vieningai teigia, kad jie dirba stabiliai.
Agnės Pėčaitės-Stankevičienės piešinys

Ar išliks Kupiškio rajono vicemero poste socialdemokratų partijos klibinamas Algirdas Navickas? Tokiu klausimu teko pakeisti pirmosios praėjusį šeštadienį spausdinto straipsnio dalies pagrindinį klausimą „Ar išliks tvirta rajono Taryba“. Mįslę apie savo politinę ateitį užminė ir pokalbis su pačiu mero pavaduotoju.

Savivaldybės pavaduotojai

„Ar Taryba išlauks rinkimų? Garantuotai. Ar yra galimybių opozicijai pakeisti valdžią? Jokių. Na, pasikeitė vienas socdemas, ir kas? Valstiečiai seniai nuo to pasiskiepijo, turi nusipirkę tariamai nepriklausomus, esant reikalui nepaklusnius pakeis atsarginiais. Net interpeliacijai pradėti reikia 9 parašų, kas, be 6 konservatorių, išdrįstų pasirašyti? Teisingai, niekas. Ir rinkimai nieko nepakeis <...>. Atskiri žmonės gal dar ir susitartų, susivienytų, bet kai derybos vyksta partijų lygiu, lieka tik interesai, postai <...>“, – tokie ir panašūs komentarai lydėjo šeštadienį pasirodžiusio straipsnio „Sąmokslo teorija. Ar Taryba išlauks rinkimų?“ pirmąją dalį.

Ir iš tiesų, ką norime apgauti? Paprastam žmogui – ne visada teisybę liudija tik prieš rinkimus numestas saldainis. Daugelis supranta, kad politikoje – viskas vyksta derybų ir dalybų principu.

2011 metų savivaldos rinkimuose daugiausia rinkėjų balsų surinkusi Valstiečių ir žaliųjų sąjunga socialdemokratus į koaliciją atviliojo nebloga postų pasiūla, du iš jų pačios Savivaldybės vadovų kabinetuose.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju tapo mokytojas, bitininkas ir fotomeno mėgėjas Edikas Puipas. Mero pavaduotoju – Noriūnų seniūnas, save senu „spekuliantu“ juokais pavadinantis Algirdas Navickas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video