2024/03/29

 

Su maisto talonais – į prekybos centrą

Maistą su talonais perkantiems socialinės pašalpos gavėjams dabartinis prekybininkų siūlomas asortimentas – per mažas.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Valdžia, radusi būdą apriboti alkoholio vartojimą socialinės rizikos šeimose maisto talonais, nepagalvojo apribojusi ir pasirinkimo teisę ieškant pigesnių bei kokybiškesnių prekių. Šiuo metu varguoliai gali apsipirkti tik viešųjų pirkimų būdu atrinktose parduotuvėse. Jose pirkėjai pasigenda didesnio pasirinkimo, o prekių kainos didesnės – nei didžiųjų prekybos centrų. Todėl netrukus dėl vardinių kortelių maistui žadama derėtis su „Maxima“ ir „Norfa“.

Trūksta pasirinkimo

Praėjusią savaitę Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis pakvietė rajono socialinius darbuotojus pasikalbėti apie socialines mūsų krašto bėdas. Viena jų, pasak susirinkusiųjų, vardinės kortelės ir maisto talonai.

Pagal nustatytą tvarką Kupiškio rajono socialinės rizikos šeimos pašalpas gali gauti pinigine ir nepinigine forma. Maisto talonus ar vardines korteles turintys gyventojai gauna galimybę nusipirkti tik tam tikrus maisto produktus. Alkoholis, rūkalai į šį sąrašą, aišku, neįeina.

Be to, su talonais ar kortelėmis socialinės pašalpos gavėjai gali apsipirkti tik tam tikrose parduotuvėse, su kuriomis Savivaldybė yra sudariusi sutartis. Tokių prekyviečių mūsų rajone yra 12. Dvi jų – mieste, dešimt – visose seniūnijose.

Toks pasirinkimas dažnai netenkina pašalpos gavėjų. Pasak su meru kalbėjusių socialinių darbuotojų, žmonės skundžiasi dėl per mažo prekių asortimento bei aukštų kaimo prekybininkų kainų.

„Šeimos, auginančios vaikus, norėtų didesnio ne maisto prekių asortimento, kad galėtų už skirtą nepinigine forma pašalpos dalį nusipirkti ne tik maisto prekių, bet ir aprangos, apavo, higienos ir kitų prekių savo šeimai“, – sutiko ir Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės globos skyriaus vedėja Laima Bartulienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video