2024/05/03

 

Po Vėlinių reidai dėl šunų – su policija

Šunų šeimininkai, norėdami išvengti nemalonumų, turėtų pasirūpinti jų registracijos dokumentais ir laiku sumokėti 10 litų rinkliavos mokestį.
Valio Staburo nuotrauka

Dažnai rytais ar vakarais matome prie daugiabučių namų žmones, vedžiojančius šunis. Jų mieste tikrai ne kelios dešimtys, o gerokai daugiau. Registruotų keturkojų labai nedaug – kiti šunys, juokaujant galima sakyti, mūsų mieste gyvena nelegaliai.

Šuo irgi gyventojas

Vietinė rinkliava už šunų registravimą daugiabučiuose namuose – tai Kupiškio savivaldybės tarybos sprendimu nustatyta privaloma įmoka daugiabučių namų butų savininkams, neprivatizuoto Savivaldybės butų fondo nuomininkams, kurių butuose laikomi šunys nepriklausomai, ar šie gyvūnai yra kilmingi, ar nėra kilmę patvirtinančių dokumentų, ar mokamas už juos mokestis įvairioms gyvūnų draugijoms ar klubams.
Pastaruoju metu pagyvėjo šunų registracijos reikalai, tačiau iškilo nauja problema – pritrūko registracijos pažymėjimų blankų.
Šunis registruoja ir apskaitą tvarko UAB „Kupiškio komunalininkas“.

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys teigė, kad naminius gyvūnus, šunis, laikomus daugiabučių namų butuose, registruoja nuolat. Šiuo metu daugiabučių namų butuose registruota 240 šunų. Buto savininkas arba nuomininkas, pasirašęs nuomos sutartį, yra atsakingas už bute laikomo šuns registravimą ar perregistravimą. Šunys registruojami nuo 4 mėnesių amžiaus, o naujai įsigijus – per 30 dienų nuo įsigijimo. Vietinė rinkliava (10 litų) už šunų registravimą ir laikymą sumokama vieną kartą per metus iki kovo 1 dienos. Apie sumokėtą rinkliavą pažymima registracijos pažymėjime. Įregistravus gyvūną, išduodamas gyvūno registracijos pažymėjimas ir nustatytos formos žetonas.

„Šiuo metu registracijos pažymėjimų pritrūkome, tačiau artimiausiu laiku jų vėl turėsime, – sakė R. Stundys. – Gyventojams, norintiems įregistruoti ar perregistruoti gyvūną, laikinai išduodame pažymą apie gyvūno įregistravimą ir užregistruojame registracijos žurnale. Gavus naujus blankus, pažymėjimai bus išrašyti ir gyventojui išsiųsti paštu arba pristatyti asmeniškai. Naminius gyvūnus privalu ne tik įregistruoti, bet kasmet ir sumokėti rinkliavą, kuri yra 10 litų vienam gyvūnui. Pasikeitus savininkui ar pakeitus gyvenamąją vietą reikia nepamiršti perregistruoti laikomo gyvūno.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video