2024/03/28

 

Savivaldybės ugniagesiai: jau dabar mes savanoriai

Dažnai kaimo ugniagesių komandose lieka budėti tik vienas darbuotojas, jis, net ir pačių ugniagesių nuomone, turi mažai galių gelbstint žmonių gyvybes ir turtą nuo ugnies.
Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės priešgaisrinėje tarnyboje – niūrios nuotaikos. Rugsėjo mėnesį rajono Tarybai atsisakius Antašavos ir Virbališkių ugniagesių komandų, dvylika jų darbuotojų laukia sausio 1-osios rankose spausdami atleidimo lapelius. Ko gero, linksmesnės dienos neateis ir į likusių komandų kiemus – nors buvo žadėta, kad optimizacija leis jiems gerinti darbo sąlygas, kol kas nieko nematyti.

Laukia darbo pabaigos

Dvejus metus vyko derybos dėl rajono Savivaldybei priklausančių ugniagesių komandų išsaugojimo. Į naikinamųjų taikinį buvo patekę antašaviečiai, noriūniečiai. Galiausiai rugsėjo mėnesį vykusiame Kupiškio rajono Tarybos posėdyje optimizacijos šalininkams paaukotos Antašavos ir Virbališkių ugniagesių komandos.

Jose dirbo 13 ugniagesių. Vienam jų vadovas Algirdas Bočiulis rado darbo vietą Adomynės ugniagesių komandoje, kur iki šiol dirbo 8 žmonės. Likusieji nuo naujų metų sausio 1 d. kito darbo ieškos patys.

Apie linksmas nuotaikas šioje ugniagesių tarnyboje nebėra net kalbos. Jos vadovas Algirdas Bočiulis tegali pareiškti užuojautą atleistiesiems, kurie tik papildys dideles Kupiškio rajono bedarbių gretas.

„Situacija dabar – labai bloga. Tiek sveikatos į tai sudėta ir be jokios naudos. Netekome net dviejų komandų, žmonės neturės darbo“, – sakė A. Bočiulis.
Į Antašavos ir Virbališkių komandų teritorijas nuo kitų metų, anot jo, važiuos Kupiškio ir Vabalninko ugniagesiai.

Geriau – nenusimato

Paklaustas, ar sumažinus pajėgas, bent jau pagerės darbo sąlygos likusioms komandoms, mat buvo žadėta sustiprinti ir kiek atnaujinti tarnybos techninę bazę, leisti pasitvarkyti, Kupiškio rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas neturėjo didelių vilčių. Pasak pašnekovo, bent jau kol kas geresnių galimybių nenusimato – pasirinktas blogiausias scenarijus.

Pasikalbėti pavyko ir su pačiais šios tarnybos ugniagesiais. Nors dėl savo darbo vietos ir būgštaudamas, atvirai prabilti apie Savivaldybės išlaikomo ugniagesio duoną nusprendė Adomynės ugniagesių komandos darbuotojas Juozas Albertas Buzas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video