2024/04/23

 

Susirėmė socialinės globos namų chorai

Chorų ringe dalyvavo aštuoni Lietuvos socialinės globos namų kolektyvai.
Autorės nuotrauka

Jau antrą kartą Kupiškio socialinės globos namai savo draugus pakvietė į chorų ringą „Metų laikai“. Spalvingais rūbais pasipuošę į sceną lipo neįgalieji iš aštuonių Lietuvos socialinės globos įstaigų. Jiems talkino vadovai ir estrados žvaigždės.

Po ilgų dokumentacijos trukdžių duris atvėrė atnaujinti Subačiaus kultūros namai. Juos praėjusį trečiadienį pašventino Subačiaus klebonas Albertas Kasperavičius, o skambia daina pakrikštijo pilna salė dainininkų iš įvairių šalies socialinės globos įstaigų.
Kupiškio, Linkuvos, Jasiuliškių, Aukštelkės, Skemų, Lavėnų, Strūnos ir Jotainių socialinės globos namų gyventojai bei jų vadovai rinkosi į antrą kartą rengiamą chorų koncertą „Metų laikai“. Kartu su neįgaliaisiais į sceną lipo ir estrados hitus traukė grupės „Poliarizuoti stiklai“ siela Šarūnas Mačiulis, žinomas dailininkas, Kalėdų Kalėda Arvydas Bagdonas, vokalinis vyrų ansamblis „Šiaurys“, Pasvalio P. Vileišio gimnazijos gitaristai, Ukmergės kultūros centro darbuotojas, pedagogas Kazimieras Šermukšnis. Renginį vedė aktorius Jokūbas Bareikis.

Su šventės dalyviais ir svečiais supažindinęs Kupiškio socialinės globos namų direktorius Dainius Bardauskas pasidžiaugė, kad jo vadovaujamos įstaigos organizuotam koncertui teko pirmam pradėti kultūrinę veiklą atnaujintuose Subačiaus kultūros namuose. Kupiškio rajone tai pirma tokia įstaiga, kuri pritaikyta ir neįgaliesiems.

Palinkėjęs sėkmės chorams ir geros nuotaikos klausytojams, direktorius pristatė į renginį atvykusius svečius iš valdžios institucijų. Iš Kupiškio rajono savivaldybės pasveikinti užsuko rajono meras Jonas Jarutis. Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės linkėjimus perdavė jos patarėja Aušra Makarevičiūtė. Su saldžiomis dovanomis choristams atvyko ir Seimo nario Sergejaus Jovaišos padėjėja Kupiškio rajone Daiva Kytrienė.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video