2024/04/25

 

Būti ar nebūti žuvivaisos įmonei – spręs aukcionas

Pasak Vytauto Galvono,žuvivaisos įmonė Kupiškyje bus ir kalbos apie latvių pasitraukimą į Gargždus yra prasimanymas.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dar palyginti neseniai būdamas Seimo nariu Vytautas Galvonas su Latvijos verslininkais Kupiškio ir kaimyniniame Anykščių rajone ieškojo tinkamo žemės sklypo žuvivaisos įmonei steigti. Sklypas mūsų rajone surastas, vyksta detaliojo plano ruošimas. Pasigirdę kalbos vėl privertė suabejoti, ar tikrai pas mus bus steigiama žuvivaisos įmonė, kadangi Latvijos verslininkams prailgo iš mūsų valdžios laukti konkrečių sprendimų, ir jie pakėlė sparnus Gargždų link. Ar tai tiesa, ir kas gali sutrukdyti puoselėjamiems grandioziniams planams prikelti Kupiškį iš nedarbo liūno?

Aukcionas visagalis

Anot Kupiškio rajono mero Jono Jaručio, su verslininkais buvo sutarta, kad tinkamiausia vieta žuvims auginti yra anksčiau buvęs žvyro karjeras Visgiūnų kaime, vos už 3 kilometrų nuo Kupiškio. Kupiškio rajono savivaldybė ir UAB „Vyttra“ pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą dėl bendradarbiavimo, siekiant įgyvendinti planuojamą žuvininkystės komplekso statybą Visgiūnų karjere. Čia būtų steigiama žuvivaisos įmonė, kurioje gėlavandenės žuvys būtų veisiamos uždarose vandens talpyklose. Teigiama, kad įmonė galėtų gaminti žuvų konservus, ikrus, o žuvų atliekas panaudotų kaip trąšą augalams tręšti. Jei viskas pasisektų, verslininkai žada įdarbinti apie 300 darbuotojų.
Pradėtas rengti statyboms būtinas detalusis planas, kurį ruošia UAB „TEAM Urbanistai“.

„Detaliojo plano ruošimo terminais nesu visiškai patenkintas – galėtų viskas vykti ir greičiau. Vėliausiai iki 2014 metų pavasario jis bus tikrai parengtas. Paruoštas detalusis planas bus pateiktas Nacionalinei žemės tarnybai, kuri skelbs šio žemės sklypo nuomos aukcioną. Aukcione dalyvauti galės visos norinčios įmonės, kurios pageidaus išsinuomoti šį žemės sklypą. Laimės ta, kuri pasiūlys didžiausią kainą, todėl čia yra didžiausias pavojus, kad gali nutikti visko. Labai norėtųsi, kad šis žemės sklypas pagal nuomos sutartį atitektų naujai kuriamai žuvivaisos įmonei“, –  sakė meras.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video