2024/04/24

 

Šiluma gena ieškoti kompensacijų

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Prasidėjus šildymo sezonui daugelyje šalies savivaldybių jaučiamas didesnis kompensacijų už šildymą poreikis. Mažesnes pajamas gaunantys asmenys jau rikiuojasi į eiles dėl šios paramos ir Kupiškyje.

Eilės nuo pirmų dienų

Nuo spalio mėnesio Kupiškio rajono gyventojai gali teikti prašymus kompensacijoms už šildymą gauti. Ir nors paramos dalybos dar tik prasidėjo, jos poreikis jau tikrai jaučiamas.

2012 metais, Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus duomenimis, būsto šildymo išlaidų kompensacijoms (kai centralizuotai tiekiama šiluma) panaudota 851,2 tūkst. litų. Kompensacijoms už kietą kurą (malkas) – 256 tūkst. litų.

Šiais metais planuojama, kad bus panaudota 850 tūkst. litų būsto šildymo išlaidų kompensacijoms (kai centralizuotai tiekiama šiluma) ir 235 tūkst. litų už kietą kurą (malkas).

Paramos suma pastaruosius dvejus metus itin nesiskiria, tačiau, pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos Laimos Bartulienės, šiemet gavėjų didėjimas jaučiamas jau nuo pirmų paramos skirstymo dienų.

Nuo 2013 metų spalio 1 iki 11 d. išmokų specialistų yra sutvarkyti 128 asmenų prašymai. Miesto gyventojai dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijų registruojami Socialinės paramos skyriuje arba telefonu pagal išankstinę registraciją.

Planuojama, kad būsto šildymo išlaidų kompensacijas (kai šiluma tiekiama centralizuotai) Kupiškio rajone lapkričio mėn. gaus 540, gruodžio mėn. – 780 asmenų. Kieto kuro (malkų) kompensacijas lapkričio mėn. žadama duoti 500, gruodžio mėn. – 600 žmonių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video