2024/03/29

 

Pirmojo rajone atnaujinto namo gyventojai su viltimi laukia šildymo sezono

Stanislovas Rugaitis, daugiabučio renovacijos iniciatorius, aprodė atnaujintą namo šilumos mazgą.
Autorės nuotrauka

Pagaliau ir Kupiškis jau turi pirmąjį gyventojų iniciatyva atnaujintą namą. Tai daugiabutis, stovintis Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje ir pažymėtas 4 numeriu. Rugsėjo 13 d. pasirašytas šio namo atnaujinimo darbų priėmimo aktas. Šia proga Kupiškio viešosios bibliotekos salėje buvo susirinkę namo gyventojai, renovacijos reikalus čia administravusios UAB „Kupiškio komunalininkas“ atstovai. Dalyvavo ir rajono meras.

Šilumos nuostolių perpus mažiau

Pasak UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojo pastatų administravimui Henriko Dauderio, šis namas atnaujintas pagal „Jessica“ programą pačių namo gyventojų iniciatyva. Nebuvo lengva. Sėkmę lėmė ir rajono valdžios palaikymas. Miesto centre sutvarkytas daugiabutis pagražino miestą ir pagerino pačių gyventojų gyvenamąją aplinką. Ypač namo gyventojai turėtų būti dėkingi Stanislovui Rugaičiui, kuris juos visus sutelkė šios idėjos įgyvendinimui, atkakliai rūpinosi renovacija. „Turėtumėte ruošti šiam žmogui bent atminimo lentelę vejoje priešais namą“, – šmaikštavo kalbėtojas.
„Gyvename kaip bažnyčioje“, – tvirtino į namo renovacijos užbaigtuvių susirinkimą atėjusios šio namo gyventojos.

S. Rugaitis trumpai peržvelgė visą renovaciją, kuri užsitęsė beveik dvejus metus. „Renovacijos pradžia buvo 2011 spalio 18 d. Dešimties namo savininkų susirinkimas pritarė renovacijai. Po to buvo parengti ir aptarti investiciniai projektai. Gavus visų gyventojų pritarimą šie dokumentai nukeliavo į Būsto ir urbanistinės plėtros agentūrą, buvo patvirtinti ir prasidėjo darbai. Namo gyventojų susirinkimų įvyko ir daugiau. Pusmečiui projektas buvo įstrigęs. Mat buvo apskųsti rangos darbų konkurso rezultatai. Tik išsprendus tuos reikalus, pasirašytos sutartys su Savivaldybe ir komunalininkais dėl projekto administravimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video