2024/05/03

 

Aukos kaina: dvi ugniagesių komandos už senutėlį GAZ-ą

Rajono Savivaldybės taryboje svarstant klausimą dėl Antašavos ir Virbališkių ugniagesių komandų panaikinimo kalbėjo (iš kairės) Kupiškio r. savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Algirdas Bočiulis ir Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas
Arūnas Šniukšta.

Autorės nuotrauka

Dvejus metus vyko atkakli kova dėl rajono Savivaldybei priklausančių ugniagesių komandų išlaikymo. Teisinantis lėšų trūkumu pirmiausiai tokia grėsmė buvo iškilusi Noriūnų ugniagesių komandai, paskui išnykimo pavojus buvo pasisukęs Antašavos ugniagesių komandos pusėn.
Matyt, tada buvo laimėtas mūšis, bet ne karas, nes ketvirtadienį vykusiame rajono Tarybos posėdyje jos nariai nubalsavo, kad nuo 2013 metų gruodžio 31 d. bus nutraukiama Kupiškio r. savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Antašavos ir Virbališkių ugniagesių komandų veikla.

Su valstybe nepakariausi

„Prieš dvejus metus buvome nusprendę, kad nemažinsime ugniagesių komandų. Kovoje iš visų savivaldybių likome vieninteliai, bet su valstybe nepakariausi, – teigė rajono meras Jonas Jarutis. – Dabar reikėtų bent jau pasiekti, kad prarandant kiekybę pagerėtų kokybė.“

Pasak Kupiškio r. savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininko Algirdo Bočiulio, naikinamose komandose iš viso dirbo 13 ugniagesių. Gavę atleidimo lapelius dešimt ugniagesių dirbs du mėnesius, o trys ugniagesiai keturis, nes turi mažamečių vaikų. Išeitinėms išmokoms reikės 41 tūkstančio litų ir dar 6 tūkstančius litų teks sukrapštyti kompensacijoms už nepanaudotas kasmetines atostogas.

„Įdarbinti galime tik vieną ugniagesį Adomynėje, kitiems neturime ką pasiūlyti“, – sakė Tarybos nariams A. Bočiulis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video